Annonse
Annonse

Gruppeleder for Arbeiderpartiet, Line Hoem og Tove-Lise Torve, fylkesordfører i Møre og Romsdal.Næringslivet i Møre og Romsdal rammes hardt av koronakrisens konsekvenser. Mange bedrifter har mistet inntekstgrunnlaget over natta, andre sier de får problemer i nær framtid. Mange er permittert eller står i fare for å miste arbeidet sitt.

Fylkesordfører Tove Lise Torve har de siste ukene arbeidet for å få en målrettet tiltakspakke for næringsliv og samfunnsliv i Møre og Romsdal. Hun har hatt tett dialog med næringslivet og fylkespartnerskapet for verdiskaping og kompetanse siden koronakrisen traff Møre og Romsdal.

— I denne alvorlige situasjonen må alle gode krefter trå til for å holde hjulene i gang i næringslivet, sier fylkesordfører Tove-Lise Torve. Hun ga derfor fylkeskommunedirektøren i oppdrag å starte arbeidet med ei fylkeskommunal tiltakspakke 18. mars.

Fylkeskommunedirektøren la fram tiltakspakken fredag 3. april. Tiltakspakken følger opp de fleste innspillene som har kommet fra ulike aktører.

— Jeg er godt fornøyd med tiltakspakken, sier Torve.

Her foreslås det å bruke 175 millioner fylkeskommunale kroner på målrettede tiltak.

Fylkesordføreren er glad for at NHO og LO i Møre og Romsdal gir sin tilslutning til tiltakspakken. Nå håper fylkesordføreren at også fylkestinget er positive, slik at tiltakene straks settes ut i livet.

Gruppeleder for Arbeiderpartiet, Line Hoem, sier Arbeiderpartiet støtter tiltakene i krisepakken. Spesielt fornøyd er hun med at tiltakene vil komme lokalt næringsliv til gode i hele fylket og at det er tiltak som kan settes i gang raskt.

Arbeiderpartiet ønsker å forsterke krisepakken ytterligere med flere forslag. Hvis det kommer statlige tilskudd til motkonjunkturtiltak så vil fylkeskommunen blant annet prioritere fylkeskommunale prosjekt innen trafikksikkerhetstiltak som gang og sykkelveier, rassikring og byggeprosjekter på videregående skoler. Hun trekker også frem viktigheten av at fylkeskommunen skal betale fakturaer så raskt som mulig for å bedre likviditeten i bedrifter og organisasjoner.

«Nå må vi stå på for de som trenger oss. Dette er viktig for næringslivet vårt, og for de familiene som går en usikker jobbfremtid i møte. Det er fellesskapet som har de sterkeste skuldrene nå», sier Hoem.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte