fbpx
Annonse
Annonse
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

TrønderEnergi selger seg ut av NEAS, det melder NEAS i en pressemelding tirsdag.

TrønderEnergi selger sin eierandel på 49 prosent til KLP og NEAS. Etter transaksjonene som skjer i juni–juli eier KLP 33,3 prosent av aksjene, mens kommunene Kristiansund, Tingvoll, Averøy, Smøla og Aure vil eie resterende 66,7 prosent, står det i meldingen.

Styreleder i NEAS, Kjell Neergaard sier eierkommunene på Nordmøre ønsker KLP velkommen som ny deleier i NEAS.

– Vi vet fra erfaringer TrønderEnergi har gjort med KLP som eier siden 2011, at kombinasjonen av KLPs langsiktighet som forvalter av pensjonsmidler, og kraftbransjens langsiktige investeringer innenfor samfunnskritisk infrastruktur, passer godt sammen, sier Neergaard.

KLP kjøper

Som kommune- og helse-Norges pensjonsselskap har KLP et langsiktig perspektiv som finansiell investor i norske kraftselskap.

– Vi har hatt indirekte eierskap i NEAS siden 2015 og er glad for at vi nå kan ta en direkte og større posisjon i kraftselskapet. Det vil sikre pensjoner for fremtiden gjennom god avkastning samtidig som vi øker investeringene i fornybar, sier konserndirektør Aage Schaanning for økonomi og finans i KLP.

KLP er eier i flere energiselskap i midt Norge, blant annet eier KLP 10 prosent av aksjene i TrønderEnergi, 20 prosent i nettkonsernet Tensio, hvor TrønderEnergi og NTE eier 40 prosent hver. 13 prosent i Istad og 15 prosent i Tussa Kraft.

Norge største

KLP er Norges største pensjonsselskap. Rundt én million yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte