Annonse
Annonse
Helsepolitisk talsperson i Senterpartiet, Kjersti Toppe, i Stortinget ved en tidligere anledning. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Helsepolitisk talsperson i Senterpartiet, Kjersti Toppe, i Stortinget ved en tidligere anledning. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

 I dag avga helse og omsorgskomiteen på Stortinget sin innstilling til Nasjonal helse- og sykehusplan. Da kom det frem at Arbeiderpartiet ikke støtter forslaget om å bevare fødeavdelingen i Kristiansund i den fremtidige sykehusstrukturen på Nordmøre og Romsdal. Forslaget er fremmet av Senterpartiet, sammen med SV og Fremskrittspartiet, og er i tråd med det Senterpartiet gikk inn for da lånesøknaden til fellessykehuset ble behandlet i Stortinget.

– Arbeiderpartiet kunne her ha skapt flertall for å bevare fødeavdelingen i Kristiansund, og jeg er skuffet over at de ikke bidrar til det. Men saken er ikke avgjort før Stortinget har votert. Derfor er det viktig å holde trykket oppe overfor de partiene som ikke har varslet at de vil stemme for forslaget, sier stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp).

I innstillingen fremmer Arbeiderpartiet et forslag om at fødeavdelingen kun skal bevares frem til et nytt fellessykehus står ferdig. Toppe viser til at Arbeiderpartiet nylig har stemt for å be regjeringen sikre at alle dagens fødeinstitusjoner bevares, og mener det samsvarer dårlig med Arbeiderpartiets standpunkt om Kristiansund. Hun peker også på at Arbeiderpartiet i Møre og Romsdal har støttet forslaget, og håper stortingsgruppa vil lytte til fylkeslaget.

– Når Arbeiderpartiet nylig stemte for å utrede to fullverdige akuttsykehus på Helgeland, var innbyggernes avstand til fødeavdeling en viktig del av begrunnelsen. Jeg skjønner ikke at det er mindre relevant på Nordmøre. De siste årene har vi fått mye ny norsk forskning som viser risikoen for både mor og barns helse ved lang reisevei til fødestedet. Det mener jeg er like viktig i hele landet, sier Toppe.

Nasjonal helse- og sykehusplan behandles av Stortinget 12. mai.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte