Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
14 mai 2020 07:02
Del på Facebook
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 14. mai.

Mann til sykehus etter voldsepisode i Oslo

En mann i 20-årene ble natt til torsdag sendt til sykehus med stikkskader i hoderegionen etter en voldshendelse i Stenersgata i Oslo. Han betegnes ikke som kritisk skadd.

Politiet har ikke pågrepet noen i saken, og den fornærmede mannen i 20-årene har gitt få beskrivelser av gjerningspersonene. Ifølge et vitne skal fire til fem personer ha løpt fra stedet.

Equinors enorme milliardtap ukjent for styremedlemmer

Tillitsvalgt og styremedlem Per Martin Labråthen i Equinor er forbauset over selskapets tap på 200 milliarder på prosjekter i USA.

Lederen av Industri Energi i Equinor har vært styremedlem siden 2017 og sier milliardtapet og mangelen på internkontroll sender uheldig signal. Heller ikke Tekna-tillitsvalgt og styremedlem Hilde Møllerstad i Equinor visste om tapet på 200 milliarder kroner.

Russ til sykehus etter trafikkulykke

En kvinne ble natt til torsdag sendt til sykehus med uvisst skadeomfang etter at en russebil var involvert i en trafikkulykke på E39 i Sandnes.

Ulykken, som politiet sier framstår som alvorlig, skjedde på motorveien ved Ikea like før klokken 1.30 natt til torsdag. Kvinnens skadeomfang er ukjent.

Lav dødelighet av covid-19 i Norge

Nye tall viser at dødeligheten blant koronasmittede i Norge er mye lavere enn det anslaget Verdens helseorganisasjon (WHO) opererer med globalt.

I midten av april meldte WHO at 6 prosent av alle som var registrert med koronasmitte, nå var døde. I Norge var tallet 2,62 prosent en uke senere, og nå ser dødeligheten ut til å være på 2 prosent, skriver Folkehelseinstituttet (FHI) i en artikkel omtalt i Aftenposten.

Forskere mener koronatest gir mange feil svar

Testmetoden er utviklet av amerikanske Abbott Laboratories og gir positive svar på prøver etter bare fem minutter og negative i løpet av tretten minutter.

Forskere har analysert de ulike testmetodene og fant at Abbott-testene ga falske negative svar i omtrent en tredel av tilfellene når prøver tatt fra nesen ble analysert etter først å ha blitt oppløst i veske. Feilprosenten var ifølge forskerne på hele 48 prosent når tørre prøver ble analyser. Det siste er den metoden som anbefales av Abbott, som selv bestrider forskernes resultater.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse