Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
06 september 2020 06:00
Del på Facebook
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Person knivstukket i Oslo – to pågrepet

En person er kjørt til sykehus etter å ha blitt knivstukket flere ganger nær Holbergs plass i Oslo i natt. Politiet har pågrepet to personer ikke langt unna.

Det ble også meldt at en person som var med i slagsmålet, ble påkjørt, men politiet har så langt ikke funnet noen som er skadd på en slik måte.

65 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt registrert 11.296 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 65 meldte tilfeller siste døgn.

De siste to dagene er økningen på 176 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Tyfon rammer Japan

Den andre kraftige tyfonen på én uke og den tiende til nå i år har rammet Japan. Tyfonen Haishen passerte Okinawa lengst sør i Japan i går. I natt beveget den seg nordover mot den større øya Kyushu med kraftig vind og regn. Flere elver på øya står i fare for å gå over sine bredder.

Meteorologer har advart om at regnet kan falle like kraftig som når man heller en bøtte full av vann over hodet sitt. Flere dager i forveien var folk blitt oppfordret til å søke ly og skaffe seg nok mat og vann.

19-åring pågrepet etter biljakt i Lillestrøm sentrum

En 19-årig mann er pågrepet etter en biljakt som begynte på Kjeller og ende i Lillestrøm sentrum. Han ble tatt hånd om av sivile da han prøvde å rømme til fots.

Ifølge Romerikes Blad holdt mannen på å kjøre på en sivil politibil ved 22.45-tiden i går kveld.

Malis avsatte president til sykehus

Malis avsatte president Ibrahim Boubacar Keita var i natt på vei til Emiratenes hovedstad Abu Dhabi der han skal få behandling på et militærsykehus, ifølge en diplomatkilde.

75 år gamle Keita ble i forrige måned avsatt under et militærkupp. Militærjuntaen som overtok makten, holdt ham i varetekt i ti dager. Deretter ble han innlagt på et privat sykehus i Mali. Tidligere denne uken ble han utskrevet fra sykehuset og sendt hjem til sin privatbolig, under oppsyn av militærjuntaen. Kilden har ikke opplyst hva slags behandling han nå har behov for.

Sommeren på Svalbard var rekordvarm

Årets sommer er den varmeste som noen gang er registrert på Svalbard. Fra 1997 har det ikke vært sommere med middeltemperatur under normalen.

– Årets sommer er ekstrem, men temperaturøkningen på Svalbard har vært markant de siste 30 årene, og skiller seg helt ut fra de foregående 90 år, sier klimaforsker Ketil Isaksen ved Meteorologisk institutt.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse