Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 september 2020 17:09
Helse- og omsorgsminister Bent Høie under fredagens koronapressekonferanse. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Helse- og omsorgsminister Bent Høie under fredagens koronapressekonferanse. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet en rekke steder stoppet lørdag kveld og natt til søndag flere fester, noen med 50 eller flere deltakere. Regjerings råd er maksimalt 20 personer.

Dette er ikke en lov som du kan straffes for å bryte, men en anbefaling. Helseminister Bent Høie (H) mener likevel at alle bør følge rådene.

– Min oppfordring er at man bør kunne våkne opp søndag og tenke at man ikke har gjort noe i helgen man angrer på, og at man tenker på at det er økt smitte nå, ikke minst blant unge voksne, sa han til NTB fredag. Etter at festlighetene ble kjent søndag formiddag, la Høie til:

– Dersom du har vært på fest i helgen der det ikke var mulig å holde en meters avstand, bør du være ekstra forsiktig når du skal møte andre, og teste deg ved minste mistanke om symptomer.

Ikke mer enn 20 hjemme

På oppfordring om å avklare hva som er et råd og hva som er straffbart, svarte han slik:

– Det er ikke noen vits i å bruke så mye tid på å tenke på hva som er råd og hva som er forskrift. Det er klokt å følge både råd og forskrifter. Vi sier at man ikke bør ha mer enn 20 personer hjemme på fest. Og der er grensen knyttet til at man kan holde 1 meters avstand. Det er få av oss som har hus der vi kan ha 20 venner hjemme samtidig. De fleste kan ha færre. Det er og viktig å huske på, fortsatte han.

Mye i Møre og Romsdal

Noe over midnatt rykket politiet i Molde ut.

– Melding om mye folk og fyll på Campus Molde. Mye folk samlet innendørs på små areal. Patruljen forsøker å løse opp dette. Dette vil også bli fulgt opp administrativt på mandag, melder politiet.

I et studentkompleks i Glomstuvegen avsluttet politiet flere fester, etter klager fra naboer. Tidligere på kvelden rykket de ut til en fest med 20–30 deltakere i Boråsvegen etter støyklager.

I tillegg måtte politiet i distriktet rykke ut til et lagerlokale i Storgata i Ålesund der 15–20 ungdommer var samlet. De fikk pålegg om å dempe musikken.

50–60 på hjemmefest

Innlandet politidistrikt rykket ved 23-tiden lørdag kveld ut til et bolighus på Kapp i Østre Toten kommune.

– Ved vår ankomst var det cirka 50–60 personer på stedet. Festen avsluttet og natteroen opprettet, melder operasjonssentralen.

I Bodø stanset politiet en fest i en privatbolig med mellom 30 og 40 personer i slutten av tenårene.

– De forstyrret natteroen. Festeier fikk pålegg om å holde det stille resten av natten, opplyser Nordland politidistrikt.

Håndgemeng

I Sørreisa ble mannskaper fra Troms politidistrikt tilkalt til et arrangement «hvor det var dårlig stemning og håndgemeng mellom noen festdeltakere».

– Var formentlig cirka 50 personer samlet. Ved politiets ankomst var det blitt rolig, og festen ble avsluttet, skriver operasjonssentralen.

Også i Tromsø avsluttet politiet et par fester etter klager fra naboer.

– I et av tilfellene var det samlet cirka 30 personer, og politiet tømte huset for festdeltakere, meldes det.

Agder og Sørvest

I Agder fikk politiet i løpet av natten 15 meldinger om forstyrrelse av nattero og støy fra private fester.

– Dette er som normalt natt til søndag. Noen er påtalt. Andre har vi ikke hatt kapasitet til å rykke ut på eller prioritert da andre gjøremål har vært viktigere, opplyser operasjonssentralen.

Sørvest politidistrikt melder om litt over 20 «feststøy-meldinger», hvorav de fleste er løst ved bruk av muntlige pålegg.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 7 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 7 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 8 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 8 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte