Annonse
Annonse
Nordmøre og Romsdal Kjøretøyhistoriske Klubb sitt årlige treff på Smøla. Bilder i artikkel: Bjørn Ivar Hannasvik og Elin Dromnes
Nordmøre og Romsdal Kjøretøyhistoriske Klubb sitt årlige treff på Smøla. Bilder i artikkel: Bjørn Ivar Hannasvik og Elin Dromnes

Lørdag 5. september var det igjen klart for Nordmøre og Romsdal Kjøretøyhistoriske Klubb sitt årlige treff på Smøla. Primus motor bak arrangementet var som alltid Bjørn Ivar Hannasvik. Han husker ikke i farten om dette er 8 eller 9 gangen treffet arrangeres men i fjor ble det i alle fall avlyst på grunn av dårlig vær. Det sier vel litt når et biltreff for Nordmøringer og Romsdalinger må gi seg for været.

I år var det i alle fall fint vær og deltakerne startet Smølaturen med et besøk på vakre Smøla prestegård fra rundt 1880 som ligger på Rosvolløya og i dag er er en del av Nordmøre museum sine bygg rundt om i fylket. Der fikk sjåfører og passasjerer en historietime av Rannei Botten før turen gikk videre til det gamle anløpet for ferja, Straumen den tiden ruta gikk til Kristiansund sentrum og tok en og en halv time.

Ved det gamle ferjeleiet var folk fra velforeninga og teaterlaget på Innsmøla møtt opp ikledd bekledning som passet de ulike tidsepoker bilene representerer og ønsket velkommen med flagg og stående ovasjoner da kortesjen passerte. Fra Straumen gikk turen via Vestsiden av Smøla til Annies gjestekro på Dyrnes hvor det ble inntatt middag. Annie er enda et høydepunkt og opplevelse på den årlige turen. Både mat og menneske. Det er forøvrig veiene på Vestsiden også så de gamle sliterne fikk nok prøvd seg. Flere av de har nok gjort sin tjeneste på bedre veier enn dette i sin ungdom. Det var forøvrig en variert kortesje som gjestet Smøla denne dagen. Mildt sagt. Nevnes foruten kjente gjensyn med eldre modeller som Saab, Ford, VW boble må en Bentley samt både Jaguar E type, holdt for å være verdens vakreste bil og en Volvo P1800.

At nettopp de to bilene gjestet øya samtidig og sto parkert ved siden av hverandre er litt morsomt og sensasjonelt. Volvoen som ble verdenskjent gjennom serien "Helgenen" hvor Roger Moore spilte hovedrollen og kjørte bilen i over 100 episoder har nettopp Jaguarkonsernet og Etype å takke for berømmelsen. 

Etter en bedre middag og gode historier ville noen ta turen ut til Veiholmen mens for andre fristet en StikkUt-tur og noen valgte å oppsøke Edøy ferjekai for å se på muligheten for å komme seg over fjorden igjen med en av de to nye ferjene som nå trafikkerer det 20 minutter lange sambandet. Alle var nok veldig fornøyd med dagen og enten det nå er 10 års jubileum eller ikke neste år vil nok mange igjen ta turen og kan hende lokke med seg enda fler gode gamle bilminner med blide førere og passasjerer.

Bjørn Ivar Hannasvik er nok klar med nok et opplegg for entusiastiske veteranbileiere.

Flere bilder fra treffet

(Alle bilder: Bjørn Ivar Hannasvik og Elin Dromnes

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte