fbpx
Annonse
Annonse
Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann Masud Gharahkhani ber regjeringen svare på hva den konkret har gjort for å forberede mottak av flyktninger fra den beryktede Moria-leiren i Hellas. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann Masud Gharahkhani ber regjeringen svare på hva den konkret har gjort for å forberede mottak av flyktninger fra den beryktede Moria-leiren i Hellas. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Arbeiderpartiet ber regjeringen redegjøre for hva som konkret er gjort for å forberede uthenting av barn fra flyktningleiren Moria i Hellas.

– Situasjonen i de greske flyktningleirene er prekær, skriver Aps innvandringspolitiske talsperson Masud Gharahkhani i et skriftlig spørsmål til justisminister Monica Mæland (H).

Han viser til at i forrige uke ble det første tilfellet av koronasmitte bekreftet i Moria-leiren. Nesten 13.000 asylsøkere holder til i den beryktede leiren, der det egentlig bare er plass til i underkant av 2.800.

Mandag ble det kjent at ti personer er bekreftet smittet i leiren.

Frykter konsekvenser

– Mange frykter konsekvensene dersom smitten nå sprer seg, skriver Gharahkhani, som ber justisministeren redegjøre for status i prosessen med relokalisering av asylsøkere fra Hellas og hvilke forberedelser som er gjort.

I mai lovte regjeringen å hente et ikke tallfestet antall asylsøkere med antatt beskyttelsesbehov fra Moria, først og fremst enslige mindreårige og barnefamilier, forutsatt at minst åtte–ti andre land i Europa realiserer sine uttak. Til nå skal sju land ha startet relokaliseringen.

– Nå har det gått over tre måneder siden regjeringens beslutning, og det er fortsatt ingen tegn til at regjeringen har konkrete planer om å igangsette relokalisering fra de greske leirene, skriver Gharakhani.

Uklart om forberedelser

Det fremstår også uklart om regjeringen har sørget for at de nødvendige forberedelsene er gjort slik at man raskt kan sette i gang relokaliseringsarbeidet når de andre landene har oppfylt sine forpliktelser, påpeker han.

Mæland har én uke på seg til å besvare Ap-politikerens spørsmål.

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) uttalte i forrige uke at vilkårene som regjeringen satte for at Norge kunne bidra, forhåpentligvis ser ut til å bli oppfylt om kort tid.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte