Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 november 2020 22:12
Del på Facebook
Sigbjørn Gjelsvik (Sp) er lite imponert over det Frp har forhandlet fram med regjeringen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Sigbjørn Gjelsvik (Sp) er lite imponert over det Frp har forhandlet fram med regjeringen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik mener Frp svikter både luftfarten og andre kriserammede bedrifter gjennom krisepakken de har forhandlet fram med regjeringen.

– Da jeg hørte Frps retorikk i forrige uke, trodde jeg at de hadde tatt inn over seg det store alvoret som arbeidsfolk og bedrifter i Norge står i nå. Når jeg ser det som kommer i dag, så er ikke det i nærheten av å svare på det, sier Gjelsvik til NTB.

Han mener både at kompensasjonsordningen burde dekket flere kostnader, og at den burde vart helt fram til sommeren, slik at kriserammende bedrifter hadde fått mer forutsigbarhet.

annonse

– En må jo være ærlig overfor folk, og si at her må du leve med usikkerhet inn i jula og neste år om hvorvidt denne støtten skal vare eller ikke, slik denne pakken er nå. Jeg må si at det er et ekstremt mageplask fra Frp sin side, sier Gjelsvik.

Krisepakken som regjeringen og Frp er blitt enige om, innebærer at flypassasjeravgiften fjernes gjennom hele neste år. Regjeringen forplikter seg også til å komme tilbake med et forslag om flere tiltak for luftfarten i januar. Det er langt ifra nok, ifølge Gjelsvik, som mener luftfarten allerede nå burde inn i kompensasjonsordningen.

– Dessverre ser vi her at Frp er villig til å stille opp på ting som i praksis er ingenting. De snakket i store ord om luftfarten i forrige uke, og så kommer de tilbake med dette noen få dager senere. Frp har bekreftet hva de er, de er et rent støtteparti for regjeringen.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 6 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 23 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte