Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
22 desember 2020 09:45
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det registrert 44 nye smittetilfeller i Trondheim kommune. Det er ny rekord, og nå tar kommunens kriseledelse tak.

Aldri før har så mange testet positivt for korona på én dag i Trondheim. I alt ble det gjennomført 1.898 tester mandag, skriver kommunen i en pressemelding.

Alle de 44 har milde sykdomsforløp, ifølge kommunen. Ti av smittetilfellene har ukjent smittevei, mens fem av de smittede er barn under ti år med kjent nærkontakt.

En person som har stått i en bod på julemarkedet 14. og 15. desember, har testet positivt.

Kommunen skriver at personer som har besøkt julemarkedet i tidsrommet fra klokken 11 til 18 disse dagene og tatt imot smaksprøver, oppfordres til å være særlig oppmerksomme på egen helsetilstand og ha lav terskel for å teste seg ved symptomer.

Smitte på utested

Ifølge Trondheim kommune er det nå også 14 personer som er smittet etter et besøk på et utested:

– Det er tilfeller av smitte på treningssentre, restauranter og utesteder. Ved et av byens utesteder har minst 14 personer testet positivt etter at en smittet person besøkte stedet 12. desember. Samtlige gjester den aktuelle kvelden fikk melding fra smittevernkontoret med pålegg om karantene, skriver kommunen i en pressemelding.

Harry Tiller i Trondheim kommune sier følgende til Nidaros om hvordan dette kunne skje:

– Det er fortsatt folk som drar ut og klemmer hverandre. Folk som har flere enn ti nærkontakter, folk om ikke holder avstand. Særlig på seine kvelder etter å ha kost seg lenge på restaurant. Da får det slike konsekvenser. Det er nok at én person bryter disse reglene, og at 20–30 mennesker havner i karantene.

Kalte inn kriseledelse

Smitterekorden gjorde at kommunedirektør Morten Wolden kalte inn kriseledelsen til et statusmøte tirsdag formiddag. Der ble det vurdert ytterligere tiltak. Blant annet ber Wolden om at folk unngår treningssentre.

– Det er svært bekymringsfullt det som skjer. Det er mange små smitteutbrudd som skjer mange steder samtidig, så vårt budskap nå er at folk må være forsiktige med å oppsøke steder med ansamlinger, sier Wolden til Adresseavisen.

Det blir ikke innført noen nye tiltak nå, men det kan komme, forteller Wolden.

– Vi skal følge opp med flere møter gjennom jula, og så får vi se om det er behov for å kalle inn til formannskapsmøte. Hvis det blir mer spredning må vi ta andre grep enn de vi har tatt i dag. Det kan være både begrensede skjenketider, eller å stenge ned alkoholserveringen helt i en periode, sier Wolden.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 6 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 20 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte