Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
18 januar 2021 05:45
Del på Facebook
Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Kontroll på mistenkt for knivstikking i Oslo

En 13-årig gutt er utenfor livsfare etter å ha blitt knivstukket ved Haugerudsenteret i Alna bydel i Oslo. Politiet har tatt han som de mener sto bak, også han en gutt.

Politiet meldte om knivstikkingen ved 19.30-tiden i går kveld. Rett etter midnatt opplyste operasjonssentralen i Oslo politidistrikt at det var kontroll på den antatte gjerningspersonen.

USAs militære frykter trusler fra soldater under Bidens innsettelse

Amerikanske militærtjenestemenn frykter at soldater som skal sikre innsettelsen av Joe Biden onsdag, kan være en trussel.

FBI skal sjekke alle de 25.000 soldatene fra nasjonalgarden som skal holde oppsyn med sikkerheten. Statssekretær for hæren, Ryan McCarthy, sier de er klar over faren, og han ber offiserer være obs på ethvert problem blant deres soldater.

206 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 206 koronasmittede i Norge. Det er 37 færre enn dagen før og 349 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt registrert 58.651 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Fredelige demonstrasjoner i USA

Små grupper med Trump-tilhengere, noen av dem væpnet, samlet seg i USAs delstatshovedsteder søndag. Men alle steder gikk det fredelig for seg. De fleste steder var det langt flere politi og soldater fra nasjonalgarden enn demonstranter.

Myndighetene i alle USAs 50 delstater trappet opp sikkerheten etter at FBI advarte mot varslede væpnede demonstrasjoner helgen før Joe Biden tas i ed som USAs nye president.

USA fordømmer Navalnyj-pågripelse

Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj ble pågrepet kort tid etter ankomst i Russland søndag, da han returnerte til hjemlandet etter fire måneder i Tyskland, hvor han fikk behandling etter å ha blitt forgiftet.

– Vi registrerer med dyp bekymring at dette er det siste i en rekke forsøk på å fortie Navalnyj og andre opposisjonelle og uavhengige stemmer som er kritiske til russiske myndigheter, heter det i en uttalelse fra utenriksminister Mike Pompeo.

Svakeste BNP-vekst på 40 år i Kina

Den kinesiske økonomien vokste med 2,3 prosent i 2020, den laveste veksten på fire tiår.

Etter nedgang da koronapandemien startet i fjor vinter, hentet den kinesiske økonomien seg sterkt inn mot slutten av året, mens USA, Japan og Europa slet med tiltakende smitte. Likevel ble BNP-veksten den minste på ett år siden den kinesiske økonomien gjennomgikk omfattende reformer på 70-tallet.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse