Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
26 januar 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 26. januar.

Riksrettstiltalen mot Trump overlevert til Senatet

Riksrettstiltalen mot tidligere president Donald Trump ble formelt overlevert Senatet i en seremoni i Kongressen i Washington.

I en høytidelig prosesjon gikk de ni demokratene som har utformet tiltalepunktene for å overlevere tiltalen. De gikk gjennom de samme gangene i Kongressen som ble stormet av Trump-tilhengere, et angrep Trump er tiltalt for å ha oppildnet til.

Traktor gikk gjennom isen i Gudbrandsdalen

En traktor gikk gjennom isen i Tretten i Gudbrandsdalen natt til tirsdag. Ulykken skjedde i forbindelse med snøbrøyting rundt 60 meter fra land på innsjøen Losna.

Traktorføreren, en mann i 60-årene, er fraktet til sykehus. Tilstanden hans er foreløpig ukjent. Politiet fikk beskjed om ulykken klokken 1.18.

Janet Yellen blir USAs første kvinnelige finansminister

Senatet har godkjent utnevnelsen av Janet Yellen til USAs nye finansminister. Hun blir dermed den første kvinnen som leder det amerikanske finansdepartementet.

Utnevnelsen ble godkjent med 84 mot 15 stemmer i Senatet, og Yellen ble den tredje ministeren i Joe Bidens regjering til å bli godkjent. Hun blir også den 78. finansministeren i USAs historie.

233 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 233 koronasmittede i Norge. Det er 46 færre enn dagen før og 150 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til tirsdag registrert 61.315 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Minst 150 pågrepet i koronaopptøyer i Nederland

Nye opptøyer brøt mandag ut i Nederland der sinte demonstranter protesterer mot koronarestriksjoner for tredje kveld på rad. Det var opptøyer i ti byer, og minst 150 personer ble pågrepet.

Politiet hadde ved midnatt kontroll de fleste steder etter at demonstranter hadde utført hærverk og kastet fyrverkeri. Opprørspoliti tok i bruk vannkanoner i både Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort i øst og i småbyen Geleen sør i landet, melder nederlandske medier.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse