Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
21 mars 2021 20:16
Del på Facebook
Roar Halten i Kristiansund og Nordmøre Turistforening. Foto: KNT
Roar Halten i Kristiansund og Nordmøre Turistforening. Foto: KNT
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For første gang i KNTs påskehistorie, kan du bestille våre selv- og ubetjente hytter uten risiko for å komme til en stappfull hytte, sier Roar Halten i Kristiansund og Nordmøre Turistforening.

Med base ett sted blir det mindre stress og mer tid til naturopplevelser, hverandre og hyttekos.

– Husk at du ikke kan reise på impuls, plass på hytta må bestilles og det gjør du enkelt via KNT sine nettsider, opplyser Halten.

Tre av våre hytter som er ledige

Aursjøhytta er åpen i påsken og alle som ønsker kan reservere plass. Med storfjellet som lekeplass kan et opphold gi deg en påske du aldri glemmer. Aursjøhytta er betjent gjennom hele påsken. Bestyrerne Nils Johan og Yupin Michelsen åpner hytta 26. mars, og holder dørene åpne helt til 5. april. Veien opp til Osbudammen blir brøytet, og herfra er det 13 km å gå inn til Aursjøhytta.

Halten sier at om ønskelig kan det også arrangeres snøskutertransport innover.

– Her blir det varme, kos og god mat og drikke. Og så er Aursjøhytta en veldig god base for et fantastisk godt skiterreng. Vi venter på gjestene med et smil om munnen, for det blir litt av en opplevelse også for oss å få være på Aursjøhytta i påsken, sier bestyrer på Aursjøhytta Nils Johan Michelsen.

Rovangen på Fjordruta har fortsatt god kapasitet i påsken. Denne hytta får man for seg selv, om man er raskt nok ute. Rovangen ligger lett tilgjengelig, blant annet fra Aurdalen, ikke langt unna Aure sentrum. Her er det flotte ski- eller vandreturer i umiddelbar nærhet av hytta.

Gammelsetra i Sunndalsfjella er en av våre mest nostalgiske hytter, der historien står skrevet i veggene. I Lindalen er det flott skiterreng nå og alt ligger til rette for en påskeferie for minnebøkene. Peiskos, god mat og brettspill. Alt er på plass på Gammelsetra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er fortsatt ledig på flere av våre hytter i Dovre/Sunndalsfjella, på Fjordruta eller i Trollheimen.

Vær sosial på påsketur

Heng ut ute! Senk terskelen. Be vennene dine møte opp i nærmeste park, skog eller friområde. Send av gårde en liten pakkeliste før dere møtes: Husk varme klær. Sitteunderlag. Mat og drikke. Og om du vil stå for serveringen, be hver og en å ta med noe å spise og drikke av. Skal dere fyre bål? Les dette først.

Tre nærturer for påskekos:

  • Gå på en av bystiene som KNT står bak. Både Havstien, Sandvikstien og «I Annas Fotspor» ligger klar for alle som ikke har lyst eller anledning til å stikke til fjells. Her er det også tilrettelagt for å tenne et bål eller på andre måter kose seg ute i bynær natur.
  • Utforsk en ny sti
  • Gå et sted du er kjent, eller utforsk et nytt sted på kartet. På UT.no finner du tusenvis av turforslag uansett hvor i landet du måtte befinne deg.

Ta med barna ut

Når barn og voksne drar ut i naturen er det fint å ikke nødvendigvis ha et mål med turen. La barna holde på i sitt tempo og få tid til å utforske.

Dersom dere trenger å logge av fra telefoner og nettbrett, print ut den analoge klassikeren Turbingo. Dette er en morsom natursti og en av de mest populære lekene vi har.

Gi barna i oppgave å tegne et kart over hagen, parken, eller en avgrenset del av skogen der du bor. Be de krysse av for hvor de har gjemt skatten (påskeegget) på kartet og få de til å plassere det ut. De andre i familien får i oppgave å finne egget.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

@Rolf Erik PedersenBevilgningene til Nye Veier og SVV kommer fra den samme pengesekk som vi alle finansierer – skattepengene. Det er ikke ...
@Terje SundsbøSve har rett I at vi har nok penger til å bygge mye vei.Men å bygge en standard vi ikke ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden 17. mai-appell
Så enig. Det har gått i feil retning helt siden 1994, hvor EU vennlige partier har godkjent over 13000 direktiver ...
Nils Hagseth 7 dager siden Eksportvegen fremfor Møreaksen
Kvifor er det så viktig å sette desse prosjekta opp mot kvarandre? "Nye veier " styrer det eine og vegvesenet ...
I følge Frank Sve (Frp), så er det rikelig med penger til å bygge veier: «Frp mener regjeringen har mer ...
Geir Gerhard Greger 12 dager siden Klimabispen møter olje og gassbyen
Kanskje hun kommer til byen for å gi byen den siste olje..
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte