Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 april 2021 11:41
Del på Facebook
Peter Frølich, Høyres justispolitiske talsperson og stortingsrepresentant, mener tiden for henleggelser i politisaker som involverer deling av voldsvideoer er over. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Peter Frølich, Høyres justispolitiske talsperson og stortingsrepresentant, mener tiden for henleggelser i politisaker som involverer deling av voldsvideoer er over. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å dele levende bilder av slåsskamper og blind vold kan nå bli straffbart. Samfunnsstraff, bøter eller fengsel kan bli aktuelt for dem som bryter loven.

– Vi ser at det har utviklet seg en trend blant unge hvor man glorifiserer vold, og ofte blind vold, ved at uskyldige ofre blir overfalt, sier Høyres justispolitiske talsperson, Peter Frølich, til NTB.

I statsråd fredag la regjeringen fram et forslag om å kriminalisere deling av videoer som viser slåsskamper eller blind vold. I ekstra grove tilfeller kan straffen bli inntil to år i fengsel.

Frølich mener at delinger av voldsvideoer har vokst til å bli et kjempeproblem, og at det er på tide å sette foten ned.

– Tiden for henleggelser er over

– Vold er helt grusomt, så nå er det vår tur å sette ned foten og si at nok er nok. Nå venter samfunnsstraff, bøter eller fengsel for dem som gjør dette, sier Frølich.

Frølich forteller videre at lovendringen blir en viktig påminnelse til barn og unge om hvor uakseptabelt det er å distribuere voldsvideoer.

– Noe av grunnen til at det er nødvendig å endre lovverket, er at det er uklart. Flere saker har ikke blitt fulgt opp og blir deretter henlagt. Den tiden er over, opplyser han.

Klare for å sette folk bak lås og slå

For en stund siden fikk norske politikere tilbakemelding fra politiet om at problemet var i ferd med å komme ut av kontroll. Om Stortinget er enig i forslaget, kan lovendringen iverksettes allerede til sommeren.

– Vi håper det. Vi er optimistiske og tror at dette vil få stor oppslutning i Stortinget. Jeg tror dette er et problem som alle politiske partier kan være enige om må løses, sier han.

Delinger av voldsvideoer skjer mellom personer, eller via åpne grupper og sosiale medier, opplyser Frølich. Han kaller lovforslaget «et viktig steg i riktig retning.»

– For første gang viser samfunnet og politikerne hvor skapet skal stå, og vi er klare for å sette folk bak lås og slå for å bli kvitt problemet, sier han til NTB.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 23 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 1 dager siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte