Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 april 2021 13:51
Det skal bli lettere å studere mens man får dagpenger. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Det skal bli lettere å studere mens man får dagpenger. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

De midlertidige reglene som lar dagpengemottakere studere, skal erstattes av et mer permanent system. Det foreslår regjeringen overfor Stortinget.

Særlig skal de som mottar dagpenger få ta opplæring på grunnskole- og videregående nivå, samt fagskoleutdanning, skriver regjeringen.

Det er allerede gjort endringer i reglene, men da i form av en midlertidig ordning knyttet til koronapandemien. Den utløper 1. oktober.

60 prosent av arbeidssøkerne hos Nav manglet videregående skole, eller hadde videregående som høyeste fullførte utdanning ved utgangen av 2020.

– Et vitnemål eller fagbrev i hånden har på mange måter blitt en forutsetning for å få fotfeste i arbeidslivet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Forslaget innebærer at det blir en nedre aldersgrense på 25 år. Dagpengemottakerne kan ta utdanning på full tid, og kravet om å være reell arbeidssøker begrenses.

For dem som ønsker å ta utdanning på universiteter og høyskoler mens de mottar dagpenger, blir det noe strengere regler. De får en nedre aldersgrense på 30 år, må fortsatt være reelle arbeidssøkere og kan ta maks 15 studiepoeng per semester.

– Disse kravene settes for å unngå at dagpenger blir et alternativ til lånekassefinansiert utdanning, skriver regjeringen i pressemeldingen.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 4 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 4 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 4 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 5 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte