fbpx
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
Redaksjonen
22 april 2021 09:54
Ola André Synes (t.v.) i Nordic Steel og Anders Haram i Artec Aqua gratulerer hverandre på tidsriktig måte. Foto: Nordic Steel
Ola André Synes (t.v.) i Nordic Steel og Anders Haram i Artec Aqua gratulerer hverandre på tidsriktig måte. Foto: Nordic Steel

Nordic Steel tar del i Salmon Evolution sitt nye anlegg på Indre Harøy, som blir et av Europas største oppdrettsanlegg på land, melder selskapet.

Nordic Steel har sammen med Artec Aqua designet viktig vannbehandlingsutstyr til det gigantiske oppdrettsanlegget Salmon Evolution i Møre og Romsdal. Nå skal Bryne-bedriften, som har eget kontor i Ålesund, produsere 180 tonn med utstyr til første byggetrinn.

Nordic Steel har inngått kontrakt med Artec Aqua, som er totalentreprenør for Salmon Evolution, skriver selskapet i en pressemelding.

– Nordic Steel har vunnet denne kontrakten i tøff konkurranse med et leverandørmarked som virkelig har fått oppmerksomheten rettet mot oppdrettsnæringen. Pris har vært avgjørende, men Nordic Steel har så langt også bevist god kompetanse og samhandling, sier Bjørnar Flem, innkjøpssjef i Artec Aqua.

– Vi er glade for tilliten fra Artec Aqua, som er en av de største utviklerne av oppdrettsanlegg på land. Med vår lange erfaring fra bransjen og kompetanse med å optimalisere produkter tilfører vi verdi til både kunden og den maritime næringen. Vi garanterer samtidig norsk produksjon, noe som gjør at kunden kan være tettere på. Vi gleder oss til samarbeidet med et så profesjonelt og spennende selskap som Artec Aqua, sier Børre Lobekk, daglig leder i Nordic Steel.

CO2- og nitrogen-luftere

Nordic Steel skal produsere DeGasso-luftere basert på design og vannbehandlingsteknologi fra Artec Aqua, som reduserer CO2– og nitrogeninnhold i driftsvannet til oppdrettsanlegget, noe som er helt nødvendig for å sikre optimale forhold for fisken. part of great solutions

– Vi skal produsere tolv CO2-luftere og seks nitrogen-luftere, som fjerner CO2 og nitrogen fra vannet, ved å pumpe vannet i en rasende fart gjennom lufterne. Teknologien fra Artec Aqua gjør det mulig å gjenbruke inntil 70 prosent av vannet med den vannbehandlingen som skjer i CO2-lufterne, forklarer Ola André Synes, salgsansvarlig for Nordic Steel i Ålesund.

Gjennom hver av CO2-lufterne, som har en vekt på cirka 10 tonn per stykk, skal det pumpes inntil 60.000 liter vann i minuttet. Kunnskap om både utstyr og teknologi er helt nødvendig for å levere på et nivå som dette.

– Vi har vært tett på bransjen i mange år og bidrar med faglig og teknisk kompetanse som land– basert fiskeoppdrett har god nytte av. Forståelse av god fiskehelse er helt sentralt, det samme er riktige overflater, funksjon og kvalitet i produktene vi lager, forklarer Synes.

Spesialistkompetanse til oppdrettsnæringen

Nordic Steel har spesialistkompetanse og lang erfaring med å utvikle og produsere separasjons– utstyr til offshore-installasjoner i inn- og utland. Kunnskapen og erfaringen tar selskapet med seg for å optimalisere utstyr til den maritime næringen – nå også til oppdrett på land.

– Separasjonsteknologi er overførbart fra offshore til akva og vannbehandling på et visst nivå. I Nordic Steel har vi lang erfaring i optimalisering av design. I mange tilfeller kommer vi frem til mer produksjonsvennlige løsninger, som også er mer kostnadseffektive for kunden, sier Synes.

Første leveranse i august

Arbeidet med å bygge Salmon Evolutions anlegg på Indre Harøya er godt i gang. Nordic Steel skal levere første del av utstyret til Artec Aqua i august 2021.

Illustrasjon: Salmon EvolutionIllustrasjon: Salmon Evolution

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Lama Vik 13 timer siden Møreaksentoget går 13 september!
Frank. I staden for å ta invisteringane ut av fylket– kan du ikkje heller jobbe for å få ned bompengane? ...
"Og for de av oss som er mer opptatt av faktiske resultater enn av det politiske spillet, så er det ...
Terje Sundsbø 21 timer siden Møreaksentoget går 13 september!
Nå må Frank Sve bestemme seg – er det bompengesnittene, med 3 på Sunnmøre, eller er det det ene bompengelånet, ...
Roy Gravdehaug 21 timer siden Bompenger vs. arbeidsplasser
Beklager at jeg kun har lest første avsnitt, men datt helt ut , I himmelens navn tar du dette fra ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Sylvi Listhaug taler mot bedre vitende
@Rolf Erik PedersenDet jeg viser til er data fra utredningene utført av ulike fagetater. Du misliker budbringeren, i dette tilfellet et sammendrag ...
Jan Rune Haukvik 23 timer siden Møreaksentoget går 13 september!
Sve driver valgkamp, og da stiger iallefall ikke faktanivået i hans propaganda. Her forsøker Sve å bygge opp under en ny ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 166 comments
  • Lars Svein Valderhaug 110 comments
  • Lama Vik 35 comments
  • Jan Rune Haukvik 30 comments
  • Vidar Hölm 23 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte