Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 mai 2021 09:16
Del på Facebook
Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) tror det kan bli nye fire år med borgerlig regjering til høsten, til tross at de rødgrønne har hatt forsprang på meningsmålingene i lengre tid. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) tror det kan bli nye fire år med borgerlig regjering til høsten, til tross at de rødgrønne har hatt forsprang på meningsmålingene i lengre tid. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valget til høsten blir mer spennende enn folk tror, mener arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen. Han tror og håper på drahjelp fra borgerlige venner.

Til tross for at Frp har gjort det dårlig på målingene en stund, så satser Røe Isaksen (H) på at den nye partilederen kan løfte partiet såpass at det er muligheter for nok en periode med borgerlig flertall.

– Sylvi er en smart dame, og hun har en plan. De er på offensiven i den forstand at de har fått byttet partileder, og nå er de klar for å kjøre på, sier Røe Isaksen til NTB.

Han peker på at sperregrensen blir ekstremt avgjørende. KrF har nå intern ro etter det opprivende retningsvalget høsten 2018, og de har gått opp på målingene i det siste etter det Røe Isaksen omtaler som et veldig radikalt abortvedtak fra SV.

– Venstre er alltid spennende fordi de tradisjonelt mobiliserer mye de siste ukene, og de marginene er ganske små. Så jeg tror at det kan bli en spennende valgkveld.

Nok nisjepartier

Men regjeringens håndtering av koronapandemien er ikke nok for å mobilisere borgerlige velgere til høsten.

– Vi vinner ikke fordi folk er takknemlige for krisehåndteringen under korona. Det er selvfølgelig et bakteppe at vi har håndtert tre store kriser i vår regjeringsperiode, men vi må ut med hva vi skal gjøre i neste periode, sier Røe Isaksen, med henvisning til pandemien, oljeprisfallet og asyltilstrømningen.

Det finnes mange partier for enkeltsaker- og standpunkter, men politikk henger sammen, så man må tenke helhet når det gjelder løsninger: Det er nok nisjepartier i norsk politikk, mener Røe Isaksen.

– Hvis du vil ha en sånn svart/hvitt-bulldoser-miljøpolitikk, som sannsynligvis ikke vil fungere heller, så har du et parti for det, sier Røe Isaksen i et dårlig forkledd stikk til Miljøpartiet De Grønne.

Arbeidsledig arbeidsminister?

Røe Isaksen stiller ikke til stortingsvalg og ser ikke for seg noen spesiell rolle i partiet videre.

– Det blir i så fall å stå på stand eller lage kaffe til de som står på stand, sier han med glimt i øyet.

Om den nåværende arbeidsministeren blir arbeidsledig til høsten, vil han ikke si noe om.

– Ikke har jeg tid og ikke synes jeg det er riktig å sitte og fikle med sånt mens jeg sitter i regjering, så alt det har jeg bare … Jeg har ikke noen samtaler om det heller, sier han.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse