Annonse
Annonse
Henning Torset, gruppeleder i Aure Høyre
Artikkel
12 august 2021 11:28
Illustrasjonsbilde over eldre linjenett over Tustna i Aure. Foto: Steinar Melby, KSU.NO
Illustrasjonsbilde over eldre linjenett over Tustna i Aure. Foto: Steinar Melby, KSU.NO

Valgkampen inn mot stortingsvalget går for fullt. Kandidatene fra de ulike partiene er ute i byer og bygd for å fortelle hva de skal jobbe for de neste 4 årene, samt å flagge standpunkt i viktige saker.

På Nordmøre er det kampsaker som sykehus og fergetakster som dominerer. Dessverre overskygger disse sakene en annen viktig sak, nemlig en ny sentralnetts-linje (420 kV) inn til vår region. Jeg kan ikke se at noen av kandidatene har frontet denne saken, heller ikke de fra mitt eget parti.

Ocean Network har gjort en kjempejobb med å kartlegge fremtidig effektbehov på Nordmøre, Heim, Hitra og Frøya. Kartleggingen har avdekket et meget stort kraftbehov. Det er også gjennomført ekspertanalyser av utviklingen for oppdrettsbransjen. Denne bransjen har en sterk posisjon i dag, og analysene avdekker sterk økning i kraftbehovet. Den minste usikkerhet om fremtidig kraftforsyning vil sette planer i spill, og gi negative konsekvenser for regional næringsutvikling. Kartleggingen har hatt god oppslutning fra kommunene på Nordmøre, Hitra, Frøya og Heim. I sum - et unikt samarbeid for fremtiden.

Aure Høyre hadde allerede i vårt valgprogram til kommunevalget i 2019, at vi skulle arbeide for å få en ny 420 kV`s linje til Tjeldbergodden. Vi har vært på ballen hele tiden og prøvd å få til et tverrpolitisk samarbeid på Nordmøre for å forene kreftene i denne viktige saken. Det har vi dessverre ikke lykkes med. Vi har vårt fylkesparti i ryggen som med en uttale støtter oss i at Tjeldbergodden må bli en krafthub i vår region. Dette vil styrke Nordmøre, men også våre nabokommuner i Trøndelag.

Styret i Statnett skal i nær fremtid behandle saken om linjevalg i Møre og Romsdal, hvor alternativet vi har flagget (Snildal – Fræna) også er ett alternativ. Det er viktig at våre kandidater fra alle partier til stortingsvalget, nå løfter opp denne saken slik at regional næringsutvikling ikke vil stagnere de neste 40 – 50 årene. Vi vil ha mer energi inn i valgkampen. NÅ.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 13 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte