Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Henning Torset, gruppeleder i Aure Høyre
Artikkel
12 august 2021 11:28
Del på Facebook
Illustrasjonsbilde over eldre linjenett over Tustna i Aure. Foto: Steinar Melby, KSU.NO
Illustrasjonsbilde over eldre linjenett over Tustna i Aure. Foto: Steinar Melby, KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valgkampen inn mot stortingsvalget går for fullt. Kandidatene fra de ulike partiene er ute i byer og bygd for å fortelle hva de skal jobbe for de neste 4 årene, samt å flagge standpunkt i viktige saker.

På Nordmøre er det kampsaker som sykehus og fergetakster som dominerer. Dessverre overskygger disse sakene en annen viktig sak, nemlig en ny sentralnetts-linje (420 kV) inn til vår region. Jeg kan ikke se at noen av kandidatene har frontet denne saken, heller ikke de fra mitt eget parti.

Ocean Network har gjort en kjempejobb med å kartlegge fremtidig effektbehov på Nordmøre, Heim, Hitra og Frøya. Kartleggingen har avdekket et meget stort kraftbehov. Det er også gjennomført ekspertanalyser av utviklingen for oppdrettsbransjen. Denne bransjen har en sterk posisjon i dag, og analysene avdekker sterk økning i kraftbehovet. Den minste usikkerhet om fremtidig kraftforsyning vil sette planer i spill, og gi negative konsekvenser for regional næringsutvikling. Kartleggingen har hatt god oppslutning fra kommunene på Nordmøre, Hitra, Frøya og Heim. I sum - et unikt samarbeid for fremtiden.

Aure Høyre hadde allerede i vårt valgprogram til kommunevalget i 2019, at vi skulle arbeide for å få en ny 420 kV`s linje til Tjeldbergodden. Vi har vært på ballen hele tiden og prøvd å få til et tverrpolitisk samarbeid på Nordmøre for å forene kreftene i denne viktige saken. Det har vi dessverre ikke lykkes med. Vi har vårt fylkesparti i ryggen som med en uttale støtter oss i at Tjeldbergodden må bli en krafthub i vår region. Dette vil styrke Nordmøre, men også våre nabokommuner i Trøndelag.

Styret i Statnett skal i nær fremtid behandle saken om linjevalg i Møre og Romsdal, hvor alternativet vi har flagget (Snildal – Fræna) også er ett alternativ. Det er viktig at våre kandidater fra alle partier til stortingsvalget, nå løfter opp denne saken slik at regional næringsutvikling ikke vil stagnere de neste 40 – 50 årene. Vi vil ha mer energi inn i valgkampen. NÅ.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 6 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 6 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 10 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte