Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 oktober 2021 21:56
Del på Facebook
Adam Andersson reagerer idet han blir vist det røde kortet. På kne står Moses Mawa og jubler for å ha blitt tildelt straffespark.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Adam Andersson reagerer idet han blir vist det røde kortet. På kne står Moses Mawa og jubler for å ha blitt tildelt straffespark.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg ble redusert til ti mann umiddelbart etter kampstart og slet i store deler av kampen mot et Kristiansund-lag som lukter på spill i Europa neste år.

Eliteseriekampen var 23 sekunder gammel da Adam Andersson ble sendt i dusjen, og klokka passerte 1.49 minutter da Bendik Bye satte straffesparket rett på keeper Julian Faye Lund.

Sju minutter senere ordnet Snorre Strand Nilsen scoringen som sendte Kristiansund forbi Rosenborg på tabellen og inn på 3.-plass. KBK og Christian Michelsen har tre poeng opp til Molde og seks til serieleder Bodø/Glimt.

Det var Kristiansunds første seier i Eliteserien over Rosenborg.

– Dette er noe vi har jobbet for veldig lenge. Hele Nordmøre har lengtet etter dette, sa trener Michelsen til Discovery.

KBK-kaptein Dan Peter Ulvestad spilte en meget god kamp. Han var nøktern da spørsmålet om gullsjansene kom.

– Vi har en jobb å gjøre hvis vi skal snakke om gull. Det var viktig å være med i medaljekampen i dag. Det er det vi har lyst på, men vi må opp prestasjonsmessig om vi skal være med der. Vi får se. Det var artig i dag i hvert fall, sa han.

Rosenborg ligger på poenget bak KBK, og det var en frustrert gjeng som kjempet i motbakke med ti mann på banen. På tribunen var det også overtall for Kristiansund som fylte alle de 4444 setene på stadion. På hjemmebane har KBK tatt ni seirer av elleve mulige denne sesongen, og mot slutten av kampen kunne 1-0-seieren blitt mye større.

Andersson: ikke rødt

Anderssons utvisning var et sjokk for alle da han holdt igjen Moses Mawa idet et innlegg mot ham kom. Reprisene viste at Mawas drakt sto ut idet han skulle avslutte.

– Jeg vet ikke hvorfor han gjør sånne ting. Det er tidlig i kampen, så han var kanskje ikke nok påskrudd. Han får løpe inn foran ham. Det er i hans sone, og han kommer for sent og får rødt kort. Det er synd for laget og for kampen, sa RBK-trener Hareide.

En nedbrutt Andersson mente det ikke var rødt kort da han pratet med Discovery etter kampen.

annonse

– Det er kontakt. Han forsøker seg på et «kunstspark», og da ser det verre ut enn det er, sa forsvareren.

Dramatikken var likevel ikke over, for Byes straffespark ble reddet av Faye Lund. RBK-keeperen ble stående i midten av målet, og det var der ballen kom.

Matchvinner Snorre Strand Nilsen sendte likevel KBK i føringen etter åtte minutter da han hamret inn kampens første mål og eneste mål i etterkant av en corner.

Rosenborg skapte to halvsjanser med gode prestasjoner fra Emil Konradsen Ceïde og Jonathan Augustinsson i den første omgangen, og det var det.

Bye trodde han hadde lagt på til 2-0 få minutter før pause med en lekker avslutning, men han ble avvinket for offside.

Fram og tilbake

Andre omgang åpnet underholdende, og begge lag hadde gode muligheter. Spillet svingte fram og tilbake, og heller ikke KBK hvilte på 1-0-ledelsen.

KBK kom til flere avslutninger det første kvarteret, men Faye Lund hadde stort sett god kontroll. Det samme gjaldt for KBK-keeper Sean McDermott, blant annet på en avslutning fra Stefano Vecchia.

En strålende opplagt Ulvestad hindret mange RBK-kontringer med sitt offensive stopperspill. Hjemmelaget skapte et større trykk mot Rosenborg halvveis ut i kampen og utover, og det kunne fort blitt flere mål. Åge Hareides menn var heller ikke ufarlige på sine visitter.

Bye kunne økt til 2-0 et snaut kvarter før slutt, men hans avslutning ble blokkert, men KBK styrte inn til seier.

RBK har sju poeng opp til Glimt med ni kamper igjen. Nå venter en to ukers landslagspause. Etter den kommer Vålerenga på besøk til Trondheim, mens høytflygende KBK møter Lillestrøm borte.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte