Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
08 november 2021 13:02
Del på Facebook
Frp-leder Sylvi Listhaug mener regjeringen Foto: Terje Pedersen / NTB
Frp-leder Sylvi Listhaug mener regjeringen Foto: Terje Pedersen / NTB

Symbolske klimatiltak går på bekostning av syke og bilister, mener Frp-leder Sylvi Listhaug, som mener budsjettforslaget er et mageplask for Sp.

– Vanlige folk får jo en ekstraregning her, spesielt bilister og syke folk må betale masse penger for dette gildet her, sier Listhaug til NTB.

Hun sier at «sløsefesten på klima fortsetter». Fram til 2026 dobler den nye regjeringen det norske bidraget til det internasjonale klimaarbeidet til 14 milliarder kroner, noe Listhaug stiller seg kritisk til.

annonse

Ap-Sp-regjeringen går også inn for at bilistene i stor grad skal skjermes for økt CO2-avgift, og samlet sett økes drivstoffavgiftene noe. Det er snakk om en økning på 12 øre fra 2021-nivå, mens det for diesel blir en økning på 13 øre fra 2021.

– Det er jo et totalt mageplask for Sp. Marit Arnstad stilte ultimatum på at hun ikke skulle være med på en regjering som økte drivstoffavgiftene, sier Listhaug.

– Det vil komme på toppen av en pris som allerede nærmer seg 20 kroner literen. Og de som får svi mest, det er jo folk ute i distriktene som er mest avhengige av bilen, sier hun.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 4 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte