Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
12 januar 2022 05:50
Del på Facebook
Foto: Mark Baker / AP / NTB
Foto: Mark Baker / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Djokovic innrømmer «feilvurdering» etter positiv koronatest

Tennisstjernen Novak Djokovic innrømmer å ha gjort en «feilvurdering» da han 18. desember stilte opp til intervju med en fransk journalist mens han var koronasmittet.

I et innlegg på Instagram i natt norsk tid skriver den serbiske spilleren at han ønsker å rette opp i feilinformasjon i saken. Djokovic tok koronaprøven 16. desember. Han skriver at han først fikk vite om det positive svaret dagen etter, og etter at han deltok på et arrangement for ungdom.

Ny smittetopp i Norge

Det siste døgnet er det registrert 9.622 koronasmittede i Norge. Det er 1.701 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste tallet på ett døgn så langt under pandemien.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 6.865 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 4.240, så trenden er stigende.

Nord-Korea hevder å ha testet hypersonisk rakett

Nord-Koreas siste rakettest i går var vellykket og innebar utprøving av en hypersonisk rakett, den andre på under en uke. Det meldte landets statlige nyhetsbyrå KCNA i natt norsk tid. Byrået skriver at testen skjedde under oppsyn av landets leder KIm Jong-un og at raketten traff et forhåndsbestemt mål i havet, 1.000 kilometer unna.

Sør-Korea stilte seg tvilende til påstandne om generalstab har uttalt at oppskytingen i nabolandet nådde hypersonisk hastighet og at den viste klare tegn på fremgang fra forrige ukes test.

annonse

Hongkong vil utvide sikkerhetslov

Myndighetene i Hongkong skal utvide sikkerhetsloven med flere punkter, varsler byens leder Carrie Lam.

Hun kom med uttalelsen da hun holdt den første sesjonen i Hongkongs nyvalgte folkeforsamling i natt norsk tid, en forsamling der kun et lite antall er valgt av befolkningen og hvor alle medlemmene må være vennlige overfor kinesiske sentralmyndigheter i Beijing.

Etterforskere: Femåring sto bak dødsbrann

En fem år gammel gutt som satte fyr på et juletre med en lighter, utløste brannen der tolv personer døde i Philadelphia i USA tidligere denne måneden, ifølge etterforskere.

Gutten og en annen person i hans families to etasjers leilighet var de eneste overlevende. Han har sagt til flere folk at han lekte med lighteren, ifølge en ransakingsordre. Teorien om at femåringen satte fyr på juletreet, ble først kjent i en ransakingssøknad som ble offentliggjort i forrige uke.

Hurtigruten var nær grunnen utenfor Måløy

Hurtigruteskipet Fridtjof Nansen med 398 personer om bord hadde i natt en grunnberøring sør for Måløy i Vestland. Skroget skal ha fått skader. Fartøyet kom seg til havn i Måløy uten problemer, melder VG.

– Lokalt politi og 110-sentral er varslet. Det er svært krevende vær i området, og slik sett ikke overraskende at noe sånt kan skje, sier vakthavende redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til avisa.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Anne Mari Sandshamn 23 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Bjørn JacobsenOg... Snipp... snapp... snute... så var MA.. UTE
@Dag Robert BjørsholMøreaksen er listet blant de mest lønnsomme veiprosjektene i NTP. Folk flest, dvs. over 62% i vårt fylke, har stemt ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte