Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
02 mars 2022 14:13
Del på Facebook
Hadia Tajik går av som arbeids- og inkluderingsminister.  Foto: Torstein Bøe / NTB
Hadia Tajik går av som arbeids- og inkluderingsminister.  Foto: Torstein Bøe / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hadia Tajik sier hun er lei seg for pendlerboligsaken og går av som arbeids- og inkluderingsminister. Hun fortsetter likevel som Ap-nestleder.

Tajik informerte på en pressekonferanse onsdag at hun selv har bedt statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om å få gå av.

Annonse
Annonse

– Jeg er lei meg for at det jeg har gjort feil. Jeg har skuffet mange. Det ber jeg om tilgivelse for. Jeg beklager at jeg ikke håndterte dette bedre før. Det er min feil, sa Tajik.

Hun påpekte at den øverste sjefen i arbeidsdepartementet er avhengig av tillit.

– Det er mange andre som kan være arbeidsminister. Det er Arbeiderpartiets politikk som er det viktigste, sa Tajik.

Pendlerbolig-sak

VG avslørte sist søndag hvordan Ap-nestleder og arbeidsminister Hadia Tajik (Ap) fikk tildelt skattefri pendlerbolig i 2006 til 2010 basert på en leiekontrakt hun aldri benyttet.

Tajik har i ettertid vært tydelig på at hun var pendler og hadde krav på skattefri pendlerbolig. Hun har opplyst at hun hadde utgifter til barndomshjemmet i Rogaland. Hun har samtidig tatt selvkritikk og sagt at hun skal betale tilbake den eventuelle skattefordelen hun har fått.

Tajik sa hun gikk av fordi pendlerboligsaken overskygger det viktige arbeidet hun mener regjeringen og Arbeids- og inkluderingsdepartementet gjør. Hun tror ikke hun har brutt loven i forbindelse med pendlerbolig-saken.

– Nei, det tror jeg ikke, svarte Tajik på spørsmål om hun har brutt loven, mens hun svarte kontant nei på spørsmålet om kontraktsforfalskning.

– Alt jeg har gjort, har jeg gjort med de beste intensjoner, men jeg har håndtert det for dårlig, og det må jeg ta ansvaret for, sa Tajik.

Støre: Enig i avgjørelsen

Statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han er lei seg for at Tajik går av som arbeidsminister, men at han er enig i avgjørelsen.

Annonse
Annonse

– Som Hadia har fortalt, ser hun at hun har gjort flere feil knyttet til at hun har hatt skattefri pendlerbolig. Jeg har tillit til Hadia og tror på hennes historie, men jeg er enig i hennes avgjørelse, sier Støre.

Han trekker fram at Tajik har fått til mye som arbeidsminister.

– Jeg er glad for at hun vil fortsette å jobbe med å sette Arbeiderpartiets politikk ut i livet fra Stortinget, sier Støre.

Fellesforbund-leder Jørn Eggum, en av de tre LO-toppene som mandag gikk ut i VG og kritiserte Tajik, sier også at han har respekt for avgjørelsen hennes om å gå av. Han legger til at denne og flere andre saker må utløse en kraftfull opprydding.

– Vi har fra LOs og Fellesforbundets side reagert på denne saken på grunn av alvoret i saken. For oss var det avgjørende at ikke sentrale spørsmål ble hengende i luften, og vi ønsket derfor en grundigere redegjørelse, sier han til VG.

Motivert for å fortsette

Tajik sa på pressekonferansen at hun hadde en god samtale med Støre i forkant. Hun utelukker foreløpig ikke at hun kan komme tilbake til regjeringen.

– Det er statsministeren som til syvende og sist setter sammen regjeringen, sa hun på spørsmål om hun var aktuell for en ny statsrådspost.

Hun understreket at hun er motivert til å fortsette i alle roller partiet måtte ønske å gi henne.

– Jeg er veldig motivert for å stå på og fortsatt være en del av Aps lag, på Stortinget, som nestleder og som representant for Rogaland, sa Tajik.

Jonas Gahr Støre har varslet en pressekonferanse klokken 17 onsdag.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse