Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
03 juni 2022 05:40
Del på Facebook
Foto: Evan Vucci / AP / NTB
Foto: Evan Vucci / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 3. juni.

Biden vil ha tiltak etter masseskytinger

– Hvor mange flere blodbad er vi villige til å godta, spurte USAs president Joe Biden retorisk i en direktesendt TV-tale fra Det hvite hus i natt norsk tid. Han tok til orde for å legge press på Kongressen for å få vedtatt strengere våpenlover, etter at lignende forsøk ikke har lyktes i kjølvannet av tidligere masseskytinger.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Biden ber Kongressen om å innføre forbud mot privat eie av kraftige, halvautomatiske og automatiske våpen og store magasiner. Han tar også til orde for å heve dagens 18-årsgrense for kjøp av våpen, til 21 år.

– Moralsk plikt å gjøre ukrainsk EU-medlemskap mulig

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen sier det er i EUs strategiske interesse, men også EUs moralske plikt, å gjøre det mulig for Ukraina å bli medlem. Ukraina må oppfylle alle nødvendige standarder og betingelser for å kunne bli medlem, men EU må også hjelpe Ukraina med å oppnå dette målet, mener hun.

– Å støtte Ukraina på landets vei inn i EU er ikke noen byrde. Det er vårt historiske ansvar, sa EU-kommisjonens leder.

Oljefondssjefen lurt av hackere i sikkerhetstest

Da Nicolai Tangen tok over som sjef for oljefondet, leide sikkerhetsavdeling noen av verdens beste hackere til å lage et målrettet angrep for å teste sikkerheten. Tangen gikk i baret, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg fikk en henvendelse fra Lillesands-Posten, og de skulle ha et lite sommerintervju, forteller Tangen. Senere kom en epost med sitatsjekk og en knapp han skulle trykke på for å godkjenne sitatene. Det klikket hjalp hackerne å få full kontroll over PC-en hans.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Riksrevisjonen skal sjekke skattehjelp til diplomater

Riksrevisjonen skal se om utbetalingene til UD-ansatte for å dekke skatt på fri bolig i utlandet er i strid med regelverket. Ordningen ble avsluttet i mai. Aftenposten sier Riksrevisjonen ikke skal vurdere om tilleggene er rimelige, men kun skal undersøke om forvaltningen har fulgt gjeldende lover og regler. Den aktuelle ordningen har aldri blitt ettergått på denne måten før.

Førerløse drosjer får grønt lys

Myndighetene i den amerikanske delstaten California har gitt grønt lys for førerløse drosjer i San Francisco. Det er første gang at en slik bevilgning innvilges i delstaten.

Tillatelsen er gitt til selskapet Cruise, som eies av bilprodusenten General Motors. I starten skal den førerløse drosjeflåten bestå av 30 biler. I første omgang begrenses de til å frakte folk i mindre trafikkerte deler av byen i tidsrommet mellom klokken 22 og 6.

Nord-Koreas leder gratulerer britenes dronning

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har sendt et gratulasjonsbrev til dronning Elizabeth, som feirer 70 år ved tronen i Storbritannia. Gratulasjonene hans går også til det britiske folket. Det opplyser Nord-Koreas utenriksdepartement, som ikke oppgir flere detaljer.

Dronning Elizabeth (96) startet i går en fire dager lang feiring.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 42 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Terje Sundsbø 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er ikke plass til flere rundkjøringer i sentrum. Vi har allerede en ved Roseby øst, en ved Roseby vest ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse