Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 juni 2022 17:37
Del på Facebook
Et ambulansefly fra Babcock fotografert på Oslo lufthavn. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Et ambulansefly fra Babcock fotografert på Oslo lufthavn. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Luftambulanseselskapet Babcock får ikke dispensasjon fra NHOs lockout for flyteknikere, opplyser NHO Luftfart.

NHO understreker i en pressemelding til NTB at NFO har valgt å inkludere alle sine medlemmer innenfor Flyteknikeroverenskomsten i den opprinnelige plassoppsigelsen. I dette ligger at konflikten potensielt ville kunne omfatte alle ansatte.

– NHO Luftfart har ikke ved beslutningen om lockout valgt ut enkeltbedrifter, men vi har forholdt oss til den plassoppsigelsen NFO selv har gitt; såkalt passiv lockout. Etter vår vurdering må NFO selv ta konsekvensen av at de gjorde samtlige medlemmer til en del av konflikten, inkludert dem som Babcock nå søker om dispensasjon for, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe.

Han legger til at dispensasjonssøknader vil kunne innvilges i situasjoner som ikke har vært forutsigbare, og det er ikke tilfellet her.

Mener NFO har ansvaret

– Når NFO sa opp plassene for alle sine medlemmer, har det vært fullt ut forutsigbart for dem at også Babcock ville bli omfattet av en konflikt. Ansvaret for konfliktens omfang ligger derfor på NFO, sier han.

– Vi har forsøkt å komme fram til en løsning med NFO, men de har ikke vist vilje til å bevege seg eller komme fram til en løsning. Forhandlingene har vært helt fastlåst, og det rammer dessverre uskyldige tredjeparter, sier legger han til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 100 flyteknikere er allerede tatt ut i streik av Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO). I tillegg har NHO Luftfart varslet at de vil ta ut 450 flyteknikere i lockout natt til søndag, noe som innebærer at de ikke får komme på jobb.

Dermed trappes arbeidskonflikten kraftig opp.

Kan bli tvungen lønnsnemnd

Babcock, som drifter ambulanseflytjenesten i Norge, sier de tar beslutningen til NHO Luftfart om avslag på dispensasjonssøknaden til etterretning. De har informert sin oppdragsgiver Luftambulansetjenesten HF om at en lockout fra midnatt vil redusere deres mulighet til å ivareta beredskapen med ambulansefly.

– Babcocks teknikere vil gjennomføre en inspeksjon av alle ambulanseflyene mellom klokken 23 og midnatt lørdag for å gi maksimal tilgjengelighet ved en eventuell lockout fra midnatt. Ved en lockout kan det likevel bare være snakk om timer før første ambulansefly blir satt på bakken, og kun dager før hele flåten står, sier daglig leder Marius Hansen i Babcock Norden.

Dersom ambulanseflyene blir stående på bakken, vil regjeringen trolig avslutte arbeidskonflikten med såkalt tvungen lønnsnemnd. Dette gjøres når liv og helse står i fare.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
Om noen savner et lite historisk tilbakeblikk, så kan dette være noe: https://www.tk.no/kritiske-sporsmal-til-ordforer-kjell-neergaard/o/5-51-940257
jon ingar eik 13 timer siden Møreaksen og tillit
SVV har angående lojal, er kun det til seg selv, og sine kameraderi kammerater lokalt, ansvar til jordskjelv, sikkerhet, og ...
Anne Mari Sandshamn 13 timer siden Møreaksen og tillit
De jordskjelvene våknet jeg av i natt. Var rett ekkelt. 
Anne Mari Sandshamn 13 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenGodt skrevet Rolf Erik :) 
Terje Sundsbø 14 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
@Vidar Hölm Nå er det vel ikke så mange på Nordmøre som har raskere vei til St. Olav i Trondheim enn til ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
Til alle dere som lurer på reisetider: Slike beregninger har Lise Lillebrygfjeld Halse ved Høgskolen i Molde og kollega med Ingrid ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte