Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
25 juni 2022 20:22
Del på Facebook
RBKs Ole Sæter setter inn 3-1 mot Kristiansund på Lerkendal stadion og feirer foran supporterklubben «Kjernen».Foto: Ole Martin Wold / NTB
RBKs Ole Sæter setter inn 3-1 mot Kristiansund på Lerkendal stadion og feirer foran supporterklubben «Kjernen».Foto: Ole Martin Wold / NTB

«Gærningen» Ole Sæter fortsetter å bygge seg opp som publikumsfavoritt i Rosenborg. Lørdag scoret han tre mål da RBK slo Kristiansund 3-1 hjemme i Eliteserien.

26-åringen noterte sin første før fem minutter var spilt. Amidou Diop utlignet for gjestene mot spillets gang etter 20 minutter, før Sæter igjen sendte hjemmelaget i føringen etter 37 minutter. I andre omgang punkterte han kampen to minutter ut.

– Jeg signerte her i fjor, og da tvitret jeg at det kom til å bli veldig kjedelig å score hattrick her. Det var veldig kjedelig i dag, og jeg må finne meg en annen idrett, tror jeg, humret Sæter til Discovery etter kampen.

RBK-kaptein Markus Henriksen var full av lovord for «Løven fra Singsaker».

– I dag spiller han en panserkamp. Han kan og fortjener å ta seg en kald en i dag, sa han.

Rosenborg ligger på 4.-plass på tabellen med dagens seier, ti poeng bak tabelltopp Lillestrøm.

Ingen av lørdagens lag har hatt en god start på sesongen. KBK er tabelljumbo og har fortsatt til gode å hente en trepoenger i år. Rosenborg har spilt ujevnt i Eliteserien og var nær ved å ryke mot Levanger i cupen i midtuka.

RBKs store helt ble da Chelsea-utlånte Bryan Fiabema, som gjorde sitt første mål for trønderne med 2-1 på overtid. 19-åringen ble dermed belønnet med spissplass sammen med Sæter mot KBK.

– Beskjeden gutt

Og spissmakkeren brukte ikke lang tid på å sende hjemmelaget i føringen. Etter RBK-press innledningsvis havnet et innlegg fra Carlo Holse hos Sæter, som dundret ballen i krysset forbi Serigne Mbaye i KBK-buret.

annonse

Vertene fortsatte presset, og etter drøye 20 minutter var Holse på ferde igjen. Innlegget fant Fiebema alene foran keeper, men denne gangen lot Mbaye seg ikke overliste. I stedet utlignet gjestene sekunder senere.

En pasningsfeil fra Pavle Vagic ble plukket opp av Liridon Kalludra, som stormet mot RBK-målet før han spilte videre til Diop. Skuddet fra senegaleseren var utakbart for sisteskanse André Hansen.

Men ti minutter før hvilen dukket RBKs nye målsnik Sæter opp på ny. 26-åringen headet et utspill fra Hansen over KBK-kaptein Aliou Coly og dundret ballen i mål til 2-1.

– Jeg er en allrounder, så det kommer an på smaken til den som rangerer. Begge er fine, sa Sæter, og beskrev seg selv som en «beskjeden gutt» da han ble spurt om målene i pausepraten.

Hattrick og håndgemeng

Men Sæter var ikke ferdig i rampelyset på Lerkendal, for to minutter ut i andre omgang fullførte han hattricket sitt etter klabb og babb i KBK-feltet. 26-åringen var ikke beskjeden da ha sklifeiret foran et ekstatisk «Kjernen»-publikum.

RBK-spissen markerte seg ikke bare foran mål. Etter timen spilt fikk han også det gule kortet etter at han rev KBK-stopper Max Williamsen i bakken etter kraftig håndgemeng.

De neste minuttene roet kampen seg ned, mens gjestene kom mer inn i kampen. Samtidig jaktet Fiebema sitt første RBK-mål i Eliteserien. Det var likevel Sæter som var nærmest 4-1, da han bøyde ballen i tverrliggeren fra om lag 20 meter ti minutter før full tid.

RBK og Sæter kunne dermed nyte trampeklapp fra et storfornøyd hjemmepublikum de siste minuttene, etter 1-3-tap for Lillestrøm i forrige serierunde og nesten-exit i cupen i midtuka.

Trønderne møter Viking borte i neste runde, mens Kristiansund reiser til Lillestrøm.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Espen HeitmannFaktisk tar du feil – bare en liten del av trafikken som krysser Romsdalsfjorden skal videre, kun 25% krysser også ...
@Terje SundsbøDet er bare en liten ting, du legger til grunn at det er 14 minutter kortere kjøretid mellom Ålesund og ...
@Rolf Erik PedersenMener du virkelig at Norconsult ikke har utredet Romsdalsaksen? Fikk du ikke med deg «skandaleoppslaget» i TK om at Statens ...
Rolf Erik Pedersen 8 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøDu snakker så pent om fakta, Sundsbø. Men klarer du å etterleve dette selv? Den økonomiske belastingen er mye mindre en ...
@Anne Mari SandshamnDe som ser dette fra begge sider har konkludert med at Møreaksen er best. Også Nye Veier AS har skrotet ...
@Rolf Erik PedersenRyfast-tunnelene har vært en stor suksess, og motstanderne har stilnet. Som ved alle de andre undersjøiske fergeavløsningsprosjektene.Det er ikke Statens ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte