Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 juni 2022 20:22
Del på Facebook
RBKs Ole Sæter setter inn 3-1 mot Kristiansund på Lerkendal stadion og feirer foran supporterklubben «Kjernen».Foto: Ole Martin Wold / NTB
RBKs Ole Sæter setter inn 3-1 mot Kristiansund på Lerkendal stadion og feirer foran supporterklubben «Kjernen».Foto: Ole Martin Wold / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Gærningen» Ole Sæter fortsetter å bygge seg opp som publikumsfavoritt i Rosenborg. Lørdag scoret han tre mål da RBK slo Kristiansund 3-1 hjemme i Eliteserien.

26-åringen noterte sin første før fem minutter var spilt. Amidou Diop utlignet for gjestene mot spillets gang etter 20 minutter, før Sæter igjen sendte hjemmelaget i føringen etter 37 minutter. I andre omgang punkterte han kampen to minutter ut.

Annonse
Annonse

– Jeg signerte her i fjor, og da tvitret jeg at det kom til å bli veldig kjedelig å score hattrick her. Det var veldig kjedelig i dag, og jeg må finne meg en annen idrett, tror jeg, humret Sæter til Discovery etter kampen.

RBK-kaptein Markus Henriksen var full av lovord for «Løven fra Singsaker».

– I dag spiller han en panserkamp. Han kan og fortjener å ta seg en kald en i dag, sa han.

Rosenborg ligger på 4.-plass på tabellen med dagens seier, ti poeng bak tabelltopp Lillestrøm.

Ingen av lørdagens lag har hatt en god start på sesongen. KBK er tabelljumbo og har fortsatt til gode å hente en trepoenger i år. Rosenborg har spilt ujevnt i Eliteserien og var nær ved å ryke mot Levanger i cupen i midtuka.

RBKs store helt ble da Chelsea-utlånte Bryan Fiabema, som gjorde sitt første mål for trønderne med 2-1 på overtid. 19-åringen ble dermed belønnet med spissplass sammen med Sæter mot KBK.

– Beskjeden gutt

Og spissmakkeren brukte ikke lang tid på å sende hjemmelaget i føringen. Etter RBK-press innledningsvis havnet et innlegg fra Carlo Holse hos Sæter, som dundret ballen i krysset forbi Serigne Mbaye i KBK-buret.

Vertene fortsatte presset, og etter drøye 20 minutter var Holse på ferde igjen. Innlegget fant Fiebema alene foran keeper, men denne gangen lot Mbaye seg ikke overliste. I stedet utlignet gjestene sekunder senere.

Annonse
Annonse

En pasningsfeil fra Pavle Vagic ble plukket opp av Liridon Kalludra, som stormet mot RBK-målet før han spilte videre til Diop. Skuddet fra senegaleseren var utakbart for sisteskanse André Hansen.

Men ti minutter før hvilen dukket RBKs nye målsnik Sæter opp på ny. 26-åringen headet et utspill fra Hansen over KBK-kaptein Aliou Coly og dundret ballen i mål til 2-1.

– Jeg er en allrounder, så det kommer an på smaken til den som rangerer. Begge er fine, sa Sæter, og beskrev seg selv som en «beskjeden gutt» da han ble spurt om målene i pausepraten.

Hattrick og håndgemeng

Men Sæter var ikke ferdig i rampelyset på Lerkendal, for to minutter ut i andre omgang fullførte han hattricket sitt etter klabb og babb i KBK-feltet. 26-åringen var ikke beskjeden da ha sklifeiret foran et ekstatisk «Kjernen»-publikum.

RBK-spissen markerte seg ikke bare foran mål. Etter timen spilt fikk han også det gule kortet etter at han rev KBK-stopper Max Williamsen i bakken etter kraftig håndgemeng.

De neste minuttene roet kampen seg ned, mens gjestene kom mer inn i kampen. Samtidig jaktet Fiebema sitt første RBK-mål i Eliteserien. Det var likevel Sæter som var nærmest 4-1, da han bøyde ballen i tverrliggeren fra om lag 20 meter ti minutter før full tid.

RBK og Sæter kunne dermed nyte trampeklapp fra et storfornøyd hjemmepublikum de siste minuttene, etter 1-3-tap for Lillestrøm i forrige serierunde og nesten-exit i cupen i midtuka.

Trønderne møter Viking borte i neste runde, mens Kristiansund reiser til Lillestrøm.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 30 minutter siden Skrot fergene
@Terje SundsbøI forutsetningene for Nasjonal transportplan 2018-2029 var det lagt til grunn 4-felts veg på hele strekningen E39 Ålesund-Molde. Prioriteringen i ...
Terje Sundsbø 37 minutter siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrHvilket regnestykke til SVV er basert på skiltet hastighet? Kom med rapporten.
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKom med rapporten frå SINTEF. Men, heile regnestykket til SVV på reisetid er basert på skilta hastighet. 
Terje Sundsbø 2 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu viser til egne erfaringer, jeg viser til beregninger utført av Sintef. En fartsgrense er ikke minimumshastighet.Et fornuftig utgangspunkt for ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDette regnestykket må du spesifisere, også energibruken som biler vil bruke på omveien. Ta med i talla også den oppgitte ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrOm du tar strømforbruket på Tautratunnelen, legger til strømforbruket som bilene med fergen Vestnes-Molde vil bruke over fjordkryssingen, så vil ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse