Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 juli 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Marit Hommedal / NTB
Foto: Marit Hommedal / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 5. juli.

Streik i oljebransjen – tre felt må stenges ned

Arbeidstakerorganisasjonen Lederne tok i natt ut 74 medlemmer i streik, noe som medfører at oljefeltene Gudrun, Oseberg Sør og Oseberg Øst stenges ned.

Forbundsleder Audun Ingvartsen i Lederne bekreftet noe over midnatt overfor nyhetsbyrået Reuters at streiken er i gang. Den utvides allerede i morgen, og da vil anslagsvis 13 prosent av Norges gasseksport være rammet.

Mann pågrepet etter skyting mot 4. juli-parade

Minst seks personer ble drept da det ble åpnet ild mot en 4. juli-parade i Chicago-forstaden Higland Park. En etterlyst 22-åring ble pågrepet i natt.

Politiet etterlyste ham med navn og sa at han var interessant i saken, og de sa samtidig at han kunne være farlig. I tillegg til de seks som er bekreftet drept, er mer enn 30 personer såret, flere alvorlig.

Basketstjerne ber Biden om hjelp

Basketballstjernen Brittney Griner bønnfaller USAs president Joe Biden om hjelp til å komme seg ut av Russland, der hun har vært fengslet siden 17. februar.

annonse

I et brev skriver hun blant annet at hun er livredd, og hun ber Biden gjøre alt han kan for å hjelpe. Griner er siktet for smugling av en betydelig mengde av et narkotisk stoff, noe som kan straffes med inntil ti års fengsel. Saken mot henne gjenopptas på torsdag.

Terje Bogen er blitt benådet i Sponsor Service-saken

Terje Bogen har hele tiden nektet straffskyld for økonomisk kriminalitet i Sponsor Service-saken. Nå er han benådet og slipper å sone mer i fengsel, skriver Dagbladet i dagens utgave.

– Jeg er lettet, endelig er det over, sier Bogen – som kanskje er aller mest kjent for å ha skaffet en ny stav til Oddvar Brå under innspurten på stafetten i ski-VM i Holmenkollen i 1982.

E18 var stengt på grunn av bussbrann

Det brøt ut en kraftig brann i en buss ved Liertoppen sent i går kveld. E18 ble stengt i begge retninger.

– Trafikken kan nå passere forbi stedet i sørgående retning. Fortsatt stengt i nordgående på grunn av oppryddingsarbeid, meldte Vegtrafikksentralen klokka 2.30. To timer senere kunne hele veien åpnes for trafikk.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 4 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte