Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
03 august 2022 20:07
Del på Facebook
Bendik Bye utlignet for Kristiansund på overtid mot Tromsø i onsdagens hengekamp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Bendik Bye utlignet for Kristiansund på overtid mot Tromsø i onsdagens hengekamp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Tromsø var i ferd med å skyve Kristiansund enda dypere ned i gjørma, men Bendik Byes straffespark på overtid sørget for at KBK nå er ubeseiret i tre kamper.

Dermed lever håpet om fornyet eliteseriekontrakt på Nordmøre. Tromsø var klart best i første omgang, men utligningen var fortjent etter at hjemmelaget dominerte den andre omgangen og skapte mange sjanser.

– Det er viktig ikke å tape, men vi burde helt klart ha vunnet etter den andreomgangen, sa Bye til Discovery,

Det var spilt to av seks tilleggsminutter da Kristiansund fikk straffespark. Anders Jenssen kom feil inn i en duell med innbytter Pemi Moumbagna, og Kai Erik Steen pekte på 11-metersmerket.

Den avgjørelsen likte Tromsø-trener Gaute Helstrup svært dårlig, og han fikk rødt kort etter sluttsignalet.

– Jeg må få lov å mene at dommerne hadde en veldig svak match, men det får vi ikke gjort noe med. Først og fremst er vi misfornøyd med oss selv. Det var spillemessig svakt, sa Helstrup til Discovery.

Han sa at han fikk rødt kort fordi dommeren mente han var for raskt ute på banen.

August Mikkelsens dribleferdigheter og skuddfot så lenge ut til å gi Tromsø en viktig seier i den to ganger utsatte bortekampen. Det ble bare ett poeng, men det var nok til å klatre bort fra kvalifiseringsplassen. Laget overlot den til Haugesund.

Sjokkstart

Kristiansund tente et lite håp blant supporterne ved å ta sesongens første trepoenger borte mot HamKam søndag, og etter ett poeng på de 13 første kampene har tabelljumboen nå fem poeng på de tre siste. Men lenge så det ut til å gå mot et nytt tap.

annonse

Allerede etter 17 sekunder kunne Tromsø vært foran. KBK-forsvaret klarte ikke å håndtere et langt klareringsspark fra gjestekeeper Jakob Haugaard, og Ebiye Moses var alene gjennom. Han skjøt rett utenfor lengste stolpe.

I det 10. minutt var Moses enda nærmere etter at han pent ble flikket gjennom av Sakarias Opsahl. Den gangen smalt avslutningen i stolpen bak Sean McDermott.

I stedet var det Mikkelsen som skulle sende Tromsø i ledelsen i kampens 18. minutt. Først tråklet han seg fram i feltet, fikk det for trangt og spilte ut til Niklas Vesterlund. Da han fikk ballen tilbake ble det trangt igjen, men han vendte elegant av Torgil Gjertsen og skjøt stolpe-inn i lengste hjørne.

Tromsø misbrukte en ny stor sjanse ti minutter før pause. Moses vant ballen fra Andreas Hopmark ved midtstreken, satte fart og spilte Mikkelsen fram på venstresiden. Fra noe spiss vinkel tapte han duellen med McDermott da keeper tok skuddet i kroppen.

Traff til slutt

Etter pause var KBK best. Innbytter Max Willamsen var nær utligning i det 55. minutt da han prøvde skuddfoten i returrommet og ga ballen en skru som nær hadde utmanøvrert Haugaard. Han var på vei feil vei, men greide å ta farten av ballen og fanget den i andre forsøk.

Fem minutter senere var Sander Kartum nær å få foten på et hardt innlegg fra Snorre Strand Nilsen inne i målgården. I det 80. minutt fyrte Bye løs mot nærmeste kryss, men Haugaard reagerte raskt og slo til corner. To minutter senere fikk innbytter Pemi Moumbagna foten på et langt framspill fra Sebastian Jarl, men traff ikke godt nok til å sette keeper på prøve.

I siste minutt kom Bye gjennom på kant, men blåste skuddet over mål. Det så ut til å være siste sjanse, men han skulle få en til fra 11 meters hold, og da satt den.

– Det var fantastisk deilig å få en veldig, veldig fortjent utligning. Vi gjorde det vanskelig for oss selv med måten vi innledet kampen, men vi sto opp og dominerte kampen. Det er sterkt av et lag som har fått så mange slag i trynet, sa KBK-trener Christian Michelsen til Discovery.

Begge lag har vanskelige motstandere kommende helg. Kristiansund får besøk av serieleder Molde, mens Tromsø gjester serietoer Lillestrøm. Det blir uten Lasse Nilsen, som må stå over for gule kort, og uten Helstrup på benken.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 23 timer siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte