Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 august 2022 13:46
Del på Facebook
SAS-pilotene takker ja til den nye tariffavtalen, og dermed er en ny streik unngått. Foto: Javad Parsa / NTB
SAS-pilotene takker ja til den nye tariffavtalen, og dermed er en ny streik unngått. Foto: Javad Parsa / NTB

SAS-pilotene i Norge, Sverige og Danmark takker ja til den nye tariffavtalen, og en ny streik er dermed unngått.

De siste ukene har pilotforeningene i de tre landene diskutert utfallet i den nye tariffavtalen, som ble fremforhandlet da den over to uker lange SAS-streiken ble avsluttet 19. juli.

Ved midnatt natt til lørdag utløp fristen for uravstemningen, hvor pilotene skulle ta stilling til om de ville takke ja til avtalen eller gå ut i en ny streik.

Lørdag morgen kom nyheten om at avstemningene i alle tre landene endte med flertall for å godta avtalen.

Det endelige resultatet for hele SAS Pilot Group (SPG) vil trolig foreligge på tirsdag, opplyser leder Jan Levi Skogvang i SAS Norge Flygerforening (SNF) i en pressemelding.

– SAS er under konkursbeskyttelse i USA, og avtalen må sannsynligvis også godkjennes av den amerikanske domstolen som forvalter kreditorenes verdier, sier Skogvang.

Fornøyde

Avtalen innebærer lønnsreduksjon, sesongfleksibilitet og opptil 60 timers arbeidsuke, understreker Skogvang. Han påpeker at de til gjengjeld har fått en avtale som gjelder i hele SAS, inkludert nyopprettede selskaper.

– Alle de 560 oppsagte pilotene skal nå få tilbud om å komme tilbake til SAS. Vi er fornøyde med å ha fått til en avtale der den norske arbeidslivsmodellen ikke lenger utfordres av SAS-ledelsen, sier Skogvang.

SAS' pressesjef i Norge, Tonje Sund, sier det er riktig at avtalen åpner for opptil 60 timers arbeidsuke, men hun presiserer at den totale arbeidstiden er lik de gamle avtalene – da en pilot maks kan jobbe 190 timer over en fireukersperiode.

– I hovedsak gir det fleksibilitet til å jobbe mer en uke, mot at man jobber mindre andre uker. SAS har altså ikke økt arbeidstiden, men har nå en fleksibilitet på linje med det andre flyselskaper har, sier hun.

– For øvrig er vi veldig glade for dagens bekreftelse rundt avtalene og ser fram til å fortsette den pågående Chapter 11-prosessen som vil sikre et bærekraftig flyselskap i mange år fremover, sier hun og sikter til den pågående prosessen om konkursbeskyttelse i USA.

Stolt av medlemmene

Leder Ole Fredrik Knutsen i Norske SAS-flygeres forening sier til Dagbladet Børsen at han er stolt over sine medlemmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det viser at man tar ansvar i den vanskelige situasjonen selskapet står i. Vi er stolte over medlemmene, sier Knutsen, som likevel understreker at avtalen er langt fra god:

– Det er kanskje tidenes dårligste avtale, men det viser at vi står bak SAS, og at vi viser en solidaritet med dem som har vært oppsagt, sier han.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs mener enigheten om avtalen gjør at SAS vil fortsette å være en konkurrent på lik linje som tidligere.

– Jo mer SAS reduserer kostnadsbasen sin, jo mer konkurransedyktige blir selskapet. De kan da tilby konkurransedyktige billettpriser og får dermed et mer fleksibelt totalprodukt. SAS blir et mer effektivt selskap, noe spesielt Flyr og Norwegian vil merke, sier han til Finansavisen.

Femårig fredsavtale

Avtalen trer i kraft fra 1. oktober og sikrer SAS fred fram til 2027. Den innebærer at partene har fredsplikt – og er forhindret fra å streike og gå til lockout – i fem og et halvt år.

Dersom pilotene hadde stemt nei for å godta avtalen, ville det hardt prøvede flyselskapet igjen bli rammet av streik, fra torsdag 11. august.

Administrerende direktør i NHO Luftfart, Torbjørn Lothe, sier at de er fornøyde med utfallet.

– Det betyr at det blir ro rundt selskapet, og SAS kan ha fokus på å skape et godt flytilbud i Norge og utenlands. Det er passasjerer og bedrifter i hele Skandinavia tjent med, sier Lothe.

Enorme kostnader

Rundt 900 piloter i Norge, Sverige og Danmark gikk ut i streik da meklingen brøt sammen i starten av juli. Det til tross for iherdige forsøk og forhandlinger langt på overtid.

Den bitre og tidvis høylytte konflikten mellom SAS og pilotene påførte selskapet enorme tap de 15 dagene den pågikk – anslagsvis 100 millioner kroner daglig eller til sammen snaut halvannen milliard kroner.

Fredag viste trafikktallene for juli at passasjertallet sank med en tredel – 32 prosent – fra måneden før.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
Om noen savner et lite historisk tilbakeblikk, så kan dette være noe: https://www.tk.no/kritiske-sporsmal-til-ordforer-kjell-neergaard/o/5-51-940257
jon ingar eik 13 timer siden Møreaksen og tillit
SVV har angående lojal, er kun det til seg selv, og sine kameraderi kammerater lokalt, ansvar til jordskjelv, sikkerhet, og ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Møreaksen og tillit
De jordskjelvene våknet jeg av i natt. Var rett ekkelt. 
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenGodt skrevet Rolf Erik :) 
Terje Sundsbø 14 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
@Vidar Hölm Nå er det vel ikke så mange på Nordmøre som har raskere vei til St. Olav i Trondheim enn til ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
Til alle dere som lurer på reisetider: Slike beregninger har Lise Lillebrygfjeld Halse ved Høgskolen i Molde og kollega med Ingrid ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte