Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 oktober 2022 21:15
Del på Facebook
KBK kunne juble etter å ha sikret et viktig poeng hjemme mot Rosenborg.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
KBK kunne juble etter å ha sikret et viktig poeng hjemme mot Rosenborg.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KBK kjemper for overlevelse i Eliteserien og fikk med seg et viktig poeng da medaljejagende Rosenborg ble holdt til 4–4 i en ellevill kamp søndag.

Trønderne kunne med seier overtatt annenplassen på tabellen, men det skulle vise seg å ikke bli noen enkel jobb da først Sander Kartum nikket en chip fra Brynjólfur Willumsson i mål etter 26 minutter.

Annonse
Annonse

To minutter senere dro Casper Tengstedt seg løs og spilte fri Leo Cornic på bakerste stolpe. Vingbacken var sikker som banken og satte enkelt inn utligningen.

– Målet var selvfølgelig fint, men sånn situasjonen er nå, hvor vi ligger under, har ikke det noe å si, sa Cornic til Discovery i pausen.

Målfesten fortsatte nemlig fire minutter senere da Bendik Bye, som hadde blitt byttet inn for en skadd Faris Pemi, ble spilt opp av Kartum og banket vertene i ledelsen igjen.

Sju minutter senere økte Snorre Strand Nilsen til 3–1 for KBK etter å ha plukket opp returen på et skudd fra Bye.

– Vi kriger bra og kampen er i vårt spor, så det er bare å gjøre det samme i annen omgang. De kommer nok ut i hundre, men vi må bare stå det av, sa Kartum til rettighetshaveren i pausen.

– Vi er gode. Det er et fantastisk kollektiv. Den mentaliteten vi ofte snakker om i KBK er fantastisk. Nå gjelder det å ikke bli feige, tilføyde KBK-trener Christian Michelsen.

Tre bytter og mye kjeft

I pausen gjorde en meget skuffet Rosenborg-trener Kjetil Rekdal tre bytter og var kritisk til det han hadde fått se de første 45 minuttene:

– Vi kunne byttet ganske mange flere, men det blir litt vanskelig. Vi får se om vi klarer å starte kampen på nytt, sa han.

Samuel Rogers, Victor Jensen og Per Ciljan Skjelbred kom inn for Olaus Skarsheim, Tobias Børkeeiet og Renzo Giampaoli.

Annonse
Annonse

Rekdals menn løftet seg etter kritikken, og Tengstedt utlignet med et skudd i det lengste hjørnet 17 minutter ut i annen omgang. Det ga mersmak for dansken, som banket inn utligningen i krysset fra hjørnet av 16-meteren.

– Vi kommer sterkt tilbake etter en dårlig første omgang. Vi snakket i pausen om at vi bare hadde noe å vinne. Det ble kjeftet litt i pausen, og det ble ropt høyt. Det var dårlig stemning, sa Tengstedt.

14 minutter før full tid var snuoperasjonen gjennomført. Cornic og Victor Jensen stormet i angrep, hvorpå førstnevnte slapp ballen perfekt til kampens andre danske målscorer.

Berget poeng

Men det skulle ikke bli så enkelt for trønderne. Tre minutter på overtid scoret Sam Rogers selvmål, og KBK sikret seg ett livsviktig poeng i bunnstriden.

– Vi får med oss ett poeng, men i vår situasjon er ikke det godt nok. Vi blir pisset på i annen omgang, rett og slett. Akkurat nå er det jævlig kjipt, sa Sander Kartum etter 90 ferdigspilte minutter.

Det var en skuffet og ydmyk Kjetil Rekdal som møtte Discoverys utsendte reportere etter kampen:

– Dette er selvforskyldt etter en så svak første omgang. Vi slipper inn tre enkle mål. Utover i annen omgang er det enveiskjøring, men så er vi for feige på 4–3, og så er Sam uheldig, oppsummerte Rosenborg-treneren.

– Normalt sett er det sjanseløst å få poeng når du slipper inn fire mål. Selvfølgelig kunne laguttaket vært annerledes. Det er ganske mye jeg lærer av denne kampen, fortsatte han.

KBK ligger på 15.-plass med 17 poeng etter 24 serierunder. De har ni poeng opp til HamKam på trygg grunn.

– Det er nok to lag som følte de bare hadde noe å vinne. All honnør til Rosenborg som var mye bedre enn i førsteomgang. Vi la nok ned en haug med meter og energi, som vi nok fikk merke utover i kampen. Det er litt irriterende, for vi så at vi hadde muligheten, sa trener Michelsen til rettighetshaveren.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse