Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 oktober 2022 05:30
Del på Facebook
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 13. oktober.

Ny rapport: Antall ville dyr i verden har stupt

Verdens dyrebestander har minket med 69 prosent siden 1970, ifølge en omfattende WWF-rapport som kom i natt. Særlig i de tropiske og mest artsrike regionene i verden er utviklingen dramatisk. Her faller bestandene av ville dyr i svært rask takt.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Organisasjonen samarbeider med forskere i arbeidet med rapporten, som utgis hvert annet år. I årets versjon anslås det at de overvåkede bestandene av ville dyr i Latin-Amerika og Karibia i snitt er redusert med hele 94 prosent mellom 1970 og 2018.

Storbritannia gir luftvernmissiler til Ukraina

Storbritannia vil forsyne Ukraina med luftvernmissiler for å forsvare mot russiske angrep, opplyser landets forsvarsdepartement i en uttalelse. Også Frankrike lover ytterligere bistand.

Britene vil for første gang sende Amraam-missiler som er i stand til å skyte ned kryssermissiler, opplyser det britiske forsvarsdepartementet. De kan brukes med det norskutviklede luftvernsystemet Nasams, som USAs president Joe Biden har lovet Ukraina. Frankrikes president Emmanuel Macron sa onsdag at de vil levere radar- og luftvernsystemer de neste ukene, uten å presisere hvilke det er snakk om.

Nord-Korea hevder å ha testet langtrekkende kryssermissiler

Nord-Koreas leder Kim Jong-un overværte testoppskytingen av de to missilene, som gikk 200 mil ut over havet før de traff målene sine, og han uttrykte «stor tilfredsstillelse», skriver det statlige nyhetsbyrået KCNA. Det er ikke spesifisert hva målene var.

Testene var utarbeidet for å bedre kampeffektiviteten blant avdelingen i det nordkoreanske forsvaret med ansvaret for taktiske atomvåpenangrep, skriver KCNA videre.

Annonse
Annonse

Meldinger om angrep flere steder i Ukraina

En boligblokk i Mykolajiv sør i Ukraina ble rammet av et kraftig luftangrep i natt, sier byens ordfører til Kyiv Independent. I tillegg melder myndighetene i fylket Kyiv at det har vært luftangrep også der.

Kyiv Independent tvitrer at det i Mykolajiv er snakk om en fem etasjer høy boligblokk, og at redningsmannskaper jobber på stedet. Det er ikke kommet opplysninger om skadde eller drepte. Opplysningene om angrepene er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

En person til sykehus etter knivstikking i Hammerfest

En person er sendt til sykehus i ambulanse etter å ha blitt stukket med kniv i hode- og nakkeregionen.

«Politiet har kontroll på to menn i 20-årene», skriver Finnmark politidistrikt på Twitter like etter klokka 2 natt til torsdag.

– Begge har status som siktet i saken da vi til nå kun har fått avhørt den ene parten, sier operasjonsleder Theodor Weberg-Ellingsen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse