Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Steinar Melby
Artikkel
21 november 2022 10:53
Del på Facebook
Representanter fra Bunadgeriljaen, i front for å forsvare Kristiansund sykehus og fødeavdelingen. Her ved en tidligere anledning i høst. Foto: Steinar Melby / KSU.NO.
Representanter fra Bunadgeriljaen, i front for å forsvare Kristiansund sykehus og fødeavdelingen. Her ved en tidligere anledning i høst. Foto: Steinar Melby / KSU.NO.

I forbindelse med styremøte i Helse Møre og Romsdal i oktober ble det reagert på at Bunadsgeriljaen bad om historier fra kvinner som føder på fødeavdelingen i Molde.

Bunadsgeriljaen har mottatt flere historier.

– Vi er klar over at enkelthistorier ikke sier noe om helheten av et tilbud, men det gir et bilde av hvordan flere opplever tilbudet og hva som bør utbedres. En skulle tro det ville være i Helseforetakets interesser å motta disse viktige tilbakemeldinger fra brukerne av deres tjenester. Det er også de som formidler at de er fornøyde med hele eller deler av tilbudet, sier Bunadsgeriljaen i en pressemelding.

annonse

Her er et utdrag av noen bekymringsmeldinger Bunadsgeriljaen har mottatt:

  • Kvinner med uro for reisevei har opplevd å bli beroliget med tiltak, for så å få tiltak fjernet fordi andre trenger det mer.
  • Kvinner er blitt satt på buss tilbake til Kristiansund etter igangsetting.
  • Kvinner er lagt på barselrom uten tilsyn, med kun et telefonnummer på vegggen.
  • Kvinner er blitt oppfordret av gynekolog under utdanning, til å løfte etter keisersnitt.

Krever brukerundersøkelse

Bunadsgeriljaen krever at ledelsen i Helse Møre og Romsdal viser ansvar og gjennomfører en brukerundersøkelse hvor alle de som føder ved Molde sykehus får mulighet til å svare.

annonse

Norges forskningsråd applauderer kvinner som modig forteller sine historier, hvorfor velger Helseforetaket å ikke lytte? Dette gjelder kvinnehelse ei et større perspektiv.

Demonstrasjon utenfor sykehuset onsdag 23. november

I forbindelse med at Helse Møre og Romsdal har styremøte i Kristiansund på onsdag denne uken, arrangeres en demonstrasjon utenfor sykehuset i Kristiansund i regi av Bunadsgeriljaen, Nordmørslista og Rødt Kristiansund. Her vil det blant annet bli lagt frem krav om at det gjennomføres en brukerundersøkelse blant fødende i Molde.

– Vi har et helseforetak som avfeier forskning og som påstår at det gir lagre risiko med en avdeling hvor flere får lengre reisevei, enn med to avdelinger. Det må de kunne dokumentere, eller velge å gå av, sier Bunadsgeriljaen.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 3 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 17 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
@Anne Mari SandshamnDu vet at Rasmussen svarer på alle avisinnlegg til han, og flere til. Rasmussen har aldri deltatt i sosiale media ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte