Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 januar 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Jeff Chiu / AP / NTB
Foto: Jeff Chiu / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 24. januar.

Sju drept i California

Sju personer er drept på en gård og en landbruksforhandler i Half Moon Bay nær San Francisco, melder amerikanske medier.

Senere i natt norsk tid ble en mistenkt gjerningsmann, en 67 år gammel asiat, pågrepet uten dramatikk i et kjøretøy på en parkeringsplass i Half Moon Bay. Et skytevåpen ble funnet i bilen hans. Lokalpolitiker Debbie Ruddock sier at alle ofrene var kinesiske gårdsarbeidere. Lokale myndigheter oppgir at 67-åringen var ansatt på en av de to arbeidsplassene.

Tysk produsent kan sende stridsvogner til Ukraina

Den tyske produsenten Rheinmetall uttaler at den kan levere 139 stridsvogner av typen Leopard til Ukraina innen begynnelsen av 2024, dersom det trengs.

Tyskland har kommet under press fra Ukraina og noen Nato-allierte, blant dem Polen, om å forsyne Kyiv med tyskproduserte Leopard 2-stridsvogner for å forsvare landet mot Russlands invasjon. Mandag sa EUs utenrikssjef Josep Borrell på et utenriksministermøte i EU at Tyskland ikke blokkerer for eksport.

Zelenskyj bytter ut mannskap

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj varsler umiddelbare endringer i mannskapet, både i regjeringen og på regionalt nivå. Han oppgir ikke navn på hvilke personer som byttes ut.

annonse

Ukraina har lenge vært preget av korrupsjon og dårlig styre. Senest søndag opplyste antikorrupsjonspoliti at en viseminister i regjeringen var blitt pågrepet, mistenkt for underslag. Presidenten har tidligere lovet å slå ned på korrupsjon på alle nivåer.

Ingen pågrepet etter skyting i Oslo

Tirsdag morgen er mannen som løsnet et skudd inne på et gatekjøkken i Nydalen i Oslo fortsatt på frifot. Skyteepisoden skjedde rundt klokken 21.40. En mann kom inn på gatekjøkkenet, rettet et våpen mot en mann bak disken og fyrte av, men han traff ikke.

– Vi har ingen navn på blokka. Motiv er ikke avklart, og jeg kan ikke komme inn på hva fornærmede har forklart i avhør, sier vaktleder Stina Edelman ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB ved 5-tiden tirsdag morgen.

Nav-sjefen innkalt på teppet

Nav-direktør Hans Christian Holte må møte hos arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap) og svare for Navs IT-sprekk. Mjøs Persen vil ha svar fra Nav-direktøren etter mandagens sak i Klassekampen der det kom fram at Navs interne prognoser så sent som i oktober spådde et samlet tap på 1,74 milliarder kroner for IT-prosjektet Prosjekt 3.

Dyrevernere vil ha krav om vandelsattest

Dyrevernalliansen vil ha krav om politiattest for alle som skal kjøpe eller jobbe med dyr. Dyrevernalliansen ønsker seg en vandelsattest etter modell av den man må legge frem om man skal jobbe med barn. Den såkalte dyrevelferdsattesten skal gjelde alle som skal kjøpe eller jobbe med husdyr eller kjæledyr, skriver Nationen.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Det som Hofseth skriver her, er så logisk og klokkeklart at alle ser fornuften i det.Prosjektet Borgundfjord- og Veddetunnelen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte