Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 mai 2023 19:10
Del på Facebook
Norsk Tipping må kutte i reklamekostnadene. Hvis ikke varsler Lotteritilsynet sanksjoner. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Norsk Tipping må kutte i reklamekostnadene. Hvis ikke varsler Lotteritilsynet sanksjoner. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Lotteritilsynet varsler vedtak mot Norsk Tipping. Dersom ikke spillselskapet kutter reklamekostnadene med 60 millioner kroner, kan det bli aktuelt med sanksjoner.

Lotteritilsynet ba i februar Norsk Tipping om å ytterligere redusere sine markedsføringskostnader etter at de i fjor høst ba spillselskapet og Norsk Rikstoto om å vise tiltaksplaner for hvordan de skulle redusere sitt reklametrykk på TV-skjermen.

Annonse
Annonse

Norsk Tipping har kommet med en rekke innsigelser mot tilsynets krav som de mener er fattet på feil grunnlag, men Lotteritilsynet står på sitt. De gir Norsk Tipping varsel om vedtak med pålegg om å redusere sine markedsføringskostnader, skriver Kampanje.

– Det betyr at vi holder fast på at selskapet må redusere markedsføringskostnader med 20 prosent fra 2022–2023 for å tilpasse markedsføringen etter markedsføringstrykket som blir rettet mot Norge fra ulovlige pengespilltilbydere, opplyser tilsynet til Kampanje.

Frist til 25. mai

Så langt er det ikke fattet noe vedtak. Norsk Tipping har frist til 25. mai med å komme med innvendinger til vedtaket tilsynet varsler kan komme. Når fristen er ute vil Lotteritilsynet vurdere om det er grunnlag for å gjøre vedtak.

Annonse
Annonse

– Dette kan påklages av selskapet til Lotteritilsynet og kan da gå videre til Lotterinemda hvis ikke tilsynet får ny informasjon som gjør at vi endrer vedtaket, opplyser Lotteritilsynet til Kampanje.

Høyre støtter varselet

Høyre opplyser til NTB at de gir Lotteritilsynet sin fulle støtte. De mener det utvidede reklameforbudet for utenlandske spill betyr mindre behov for profilering av Norsk Tipping for å motvirke spillavhengighet i Norge.

– Høyre har allerede foreslått at Norsk Tipping skal redusere pengebruken sin på reklame, profilering og konsulenter med 250 millioner. At Norsk Tipping nå får et press på seg for å kutte 60 millioner er en god start, sier Høyres Turid Kristensen.

– Et økt overskudd fra Norsk Tipping vil bety mer penger som kan deles ut til idrett, frivillighet og fritidsaktiviteter. Disse pengene kunne gitt billigere fritidsaktiviteter for barn og unge over hele Norge, det trenger vi i år, sier Høyre-representanten.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse