Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 oktober 2023 06:35
Del på Facebook
­– Jeg setter alltid partiet foran meg selv. Uansett, sier Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Terje Pedersen / NTB
­– Jeg setter alltid partiet foran meg selv. Uansett, sier Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Terje Pedersen / NTB

Høyre faller med hele 4,4 prosentpoeng på stortingsmålingen til ABC Nyheter og Altinget for oktober. Industri- og næringspartiet (INP) er på vippen.

Høyre går ned fra 30 prosent i september til 25,6 prosent i oktober. Partiet lander med dette på sitt svakeste resultat siden Altinget startet med stortingsmålinger i fjor høst.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Valgforsker og statsviter ved Universitetet i Stavanger, Svein Erik Tuastad, mener det er liten tvil om at habilitets- og aksjesaken knyttet til Erna Solberg og hennes ektemann Sindre Finnes er årsaken til tilbakegangen.

– Jeg tror denne målingen og TV 2-målingen for et par dager siden kan være et vippepunkt i hele Erna-saken. Hun ser ut til å bli en belastning for Høyre, sier han til ABC Nyheter.

Partileder Erna Solberg avviser ikke at Finnes-saken påvirker Høyres oppslutning, men avviser på det sterkeste at hun setter seg selv foran partiet.

–­ Jeg setter alltid partiet foran meg selv. Uansett Jeg har tatt hensyn til partiet Høyre så lenge jeg har vært partileder, sier Solberg til Altinget.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Industri- og næringspartiet (INP) gjør også et solid byks fra septembermålingen. Partiet får en oppslutning på 4,8 prosent, opp 2,2 prosentpoeng. Dermed er de større enn både MDG og KrF.

Mandatberegningen gir 81 mandater til de fire borgerlige partiene, og 80 til de rødgrønne med Rødt og MDG. Dermed er INP på vippen med sine åtte mandater.

Alle partiene (endring fra september i parentes):

Ap: 20,2 (-0,7), Høyre: 25,6 (-4,4) Sp: 6 (+1,3), Frp: 12,3 (-0,5), SV: 9,1 (-0,9), Rødt: 6,6 (+2), Venstre: 6 (+1,4), MDG: 4,1 (+0,9), KrF: 3,3 (+0,4), INP 4,8 (+2,2).

Opinions partibarometer for august er basert på 1000 telefonintervjuer gjennomført fra 26. september til 2. oktober. Feilmarginene varierer mellom 1 og 3 prosentpoeng.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse