Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 november 2023 21:58
Del på Facebook
Kristiansunds Mikkel Rakneberg i treningskampen i fotball mellom Kristiansund og Rosenborg på Kristiansund Stadion i februar 2022. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB.
Kristiansunds Mikkel Rakneberg i treningskampen i fotball mellom Kristiansund og Rosenborg på Kristiansund Stadion i februar 2022. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB.

Kristiansund byttet inn keeperen Sean McDermott med ett minutt igjen av ekstraomgangene, og han ble helten da KBK tok seg videre i eliteseriekvalifiseringen.

Det sto 1-1 etter 90 spilte minutter og to ekstraomganger, og KBK vant straffesparkkonkurransen med 4-2. Det betyr at de møter Kongsvinger i Kongsvinger søndag i det neste steget i kvalifiseringen om rett til spill i Eliteserien neste sesong.

Annonse
Annonse

- Vi sitter igjen med gode følelser. Vi er klart best i ekstraomgangene, og jeg synes at gutta løste straffekonkurransen veldig bra., sa KBK-trener Amund Skiri.

Sean McDermott gjorde jobben sin da han elegant reddet det andre straffesparket til Bryne. Og da Brynes mann skjøt i tverrliggeren på det neste lå det meste an til hjemmeseier.

Dan Peter Ulvestad satte inn det siste og avgjørende for Kristiansund som scoret på alle sine fire forsøk.

- Det var en jevn kamp. Det var glatt og kaldt. I dag ble keeperen vår mann. Det blir nok enda tøffere og kaldere i Kongsvinger, mente Ulvestad.

Vinneren i Kongsvinger møter laget som blir nummer 14 i Eliteserien om retten til spill i Eliteserien kommende sesong.

Offensivt

KBK gikk offensivt ut etter pause, og 1-0-scoringen kom bare tre minutter ut i 2. omgang. En avklaring havnet i føttene til Mikkel Rakneberg, og fra rundt 20 meter dundret han ballen i en fin bue og i mål nær krysset med venstrebeinet. Der var Brynes keeper Igor Spiridonov sjanseløs.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Brynes kaptein Robert Undheim hadde en ball inne til 1-1 etter 55. minutters spill, men scoringen ble annullert for offside.

23 minutter senere fikk Bryne likevel utligningen sin. Duarte Moreira fikk sjansen fra rundt 16 meter og sviktet ikke.

Etter de to målene i 2. omgang endte det med ekstraomganger. Der hadde blant annet KBKs Oskar Sivertsen en suser i tverrliggeren fra kort hold.

Men det måtte straffespark til for å skille duellantene.

Usikkert lenge

Bryne tok seg videre i kvalifiseringen etter «walkover» mot Start. Der kunne ikke kampen spilles sist helg fordi varmekablene ikke var slått på og gresset ikke var spillbart. Da ga Norges Fotballforbund seieren til Bryne.

Det var lenge usikkert om kampen i Kristiansund kunne spilles også, men dommer Marius Lien avgjorde tirsdag kveld at kampen kunne spilles som oppsatt på kunstgresset i Kristiansund.

Hjemmelaget gikk til kampen som favoritter. KBK slo Bryne 3-1 på hjemmebane i serien denne sesongen. På Bryne endte det 1-1.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøÅDT på Ørskogfjellet i vurderingsåret 2021 er ca. 4200 iflg. SVV. Av dette er ein andel på 1200 forventa å ...
Terje Sundsbø 21 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at Naturvernforbundet fortsatt mener at siden trafikken på dagens E39 gjennom Skorgedalen blir redusert med 1200 ÅDT i ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg er fullstendig klar over dagens tall, også for FV661. For å sikre grunnlag for arbeidet har eg løpande konsultering hos ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg har ikke gjort noe regnestykke. Jeg har kun sitert SVV sine utsagn fra side 78/79: https://www.vegvesen.no/contentassets/bd2893c57ec24684b00e5c346f507166/planbeskrivelse_vedtatt.pdfSVV sier: «Etter at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse