Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 januar 2024 05:45
Del på Facebook
Foto: Doug Mills / The New York Times / AP / NTB
Foto: Doug Mills / The New York Times / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 1. januar 2024.

En mistet livet i ulykke på Mosseveien

En person mistet livet og fire andre ble skadd, to av dem alvorlig, i en frontkollisjon mellom to biler på Mosseveien ved Grønlia i Oslo. Nødetatene fikk melding om ulykken klokken 2.52 natt til mandag.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Flere personer satt fastklemt en god stund etter ulykken. Like før klokken 4 forteller operasjonsleder Eirik Sannes i Oslo politidistrikt at det fremstår som en meget alvorlig trafikkulykke. De fire skadde er sendt til Ullevål.

Fem drept i Ukraina

Tire personer er drept i byen Donetsk øst i Ukraina og en i Odesa-regionen sør i landet i natt, ifølge lokale myndigheter. Russiskinnsatte myndigheter i Donetsk hevder at ukrainske styrker sto bak angrepet der.

Ukrainas luftforsvar meldte i natt om at Russland hadde startet en ny nattlig angrepsbølge mot regionene Mykolajiv, Odesa og Dnipro. I Odesa uttaler myndighetene at det var et russisk droneangrep som rammet regionen. Senere i natt kom det meldinger om at også Lviv vest i landet var under russiske angrep og at luftvernet var aktivert der.

Barn alvorlig skadd i trafikkulykke på Romerike

Et barn ble alvorlig skadd i en trafikkulykke på riksvei 170 i Aurskog Høland natt til mandag. Tre biler med sju personer var involvert i ulykken.

Det er i tillegg mistanke om promillekjøring etter at en av bilførerne fremsto som alkoholpåvirket etter ulykken. Han har fått førerkortet beslaglagt og har status som siktet i saken. Politiet fikk melding om ulykken via AMK klokken 2.02.

– Det har først vært en frontkollisjon mellom to personbiler. Så har en tredje bil kjørt på en av bilene bakfra, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til NTB.

Annonse
Annonse

Flyktningboliger i Balsfjord ødelagt i brann

Ingen kom til skade da et bolighus som brukes til flyktningboliger i Nordkjosbotn i Troms brant ned til grunnen natt til mandag. Ni personer er evakuert fra tre leiligheter.

Brannen som ble meldt like før klokken 1.30 var ute av kontroll da brannmannskapene kom. – Det er full overtenning på stedet, fortalte operatør Runar Korneliussen ved 110-sentralen i Troms til NTB. Ved 4-tiden var situasjonen under kontroll.

Xi og Biden utveksler gratulasjoner

Kina og USA har utvekslet gratulasjoner på 45-årsdagen for opprettelsen av diplomatiske bånd. – 1. januar utvekslet president Xi Jinping og USAs president Joe Biden gratulasjonsbudskap på 45-årsdagen for etableringen av diplomatiske forhold mellom de to landene, sto det i en melding fra den statlige kringkasteren CCTV i natt.

President Xi, som sist møtte Biden i San Francisco i november, lover å bedre kommunikasjonen med Washington, for å hindre at konkurranse mellom de to landene utvikler seg til konflikt. Xi sier at han er villig til å samarbeide med USA for å fremme et stabilt bilateralt forhold.

Nyttårsfeiringen ruller verden rundt

Sydney i Australia og Auckland i New Zealand ble de første større byene som gikk inn i det nye året mens nyttårsfeiringen rullet vestover time for time rundt kloden. Men først til å ønske 2024 velkommen, var innbyggerne i Kiribati i Stillehavet, hele 13 timer før nyttårsrakettene smalt i Norge.

Senere fulgte Asia og Europa etter, før det nye året rullet videre vestover over Atlanterhavet. I Rio de Janeiro i Brasil var det fargesprakende fyrverkeri på Copacabana-stranden. Klokken 6 norsk tid skulle New Yorks tradisjonelle feiring på Times Square starte. Innbyggerne i delstaten Hawaii er alltid blant dem som må vente lengst på årsskiftet. De feirer nyttårsaften først når klokken viser mandag 1. januar klokken 11 her i Norge.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse