Justisminister Emilie Enger Mehl sier regjeringen prøver å framskynde innføringen av lovendringen om omvendt voldsalarm til før påske.
Det sa justisministeren på Debatten tirsdag kveld, ifølge NRK.
Lovendringen, som ble vedtatt av Stortinget før jul, skal egentlig først tre i kraft 1. juli i år. Den skal blant annet la påtalemyndigheten selv ilegge omvendt voldsalarm uten å gå via retten.
Mehl sa til NTB mandag kveld at hun mener omvendt voldsalarm ikke blir brukt ofte nok. Hittil i år har politiet startet etterforskning av fem drapssaker med seks ofre.
– For mange opplever vold fra noen som står dem nær. Dette er et samfunnsproblem og en viktig kamp for regjeringen, sa Mehl.
Omvendt voldsalarm ble innført i 2013. I dag er det kun domstolen som kan innvilge omvendt voldsalarm, og kun når noen er dømt for vold. Siden innføringen har omvendt voldsalarm kun blitt innvilget i 105 av 232 saker, ifølge NRK.
Mehl har sagt til NTB at omvendt voldsalarm i for liten utstrekning pådømmes i dag.
– Det betyr at byrden legges på offeret og ikke voldsutøver. Regjeringen ønsker å skjerme de som blir utsatt for vold og fremmet derfor en lovendring for stortinget. Denne ble vedtatt før jul. Nå jobber Justisdepartementet for at lovendringen skal tre i kraft, raskt.
En omvendt voldsalarm er i praksis en fotlenke med et innprogrammert kart over et område en domfelt forbys å oppsøke.