Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 juni 2024 05:50
Del på Facebook
Foto: Stabssersjant Malcolm Cohens-Ashley / Den amerikanske hæren via AP / NTB
Foto: Stabssersjant Malcolm Cohens-Ashley / Den amerikanske hæren via AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 9. juni.

USA har gjenopptatt leveranser til Gaza via nødhjelpshavn

USA har gjenopptatt nødhjelpsleveransene fra den midlertidige havna de har bygget ved Gazastripen, ifølge landets militære.

Annonse
Annonse

– I dag ble til sammen rundt 492 tonn med sårt tiltrengt nødhjelp levert til Gazastripens befolkning, heter det i en uttalelse fra USAs regionale overkommando Centcom. USA opplyste fredag at de hadde reetablert det midlertidige bryggeanlegget foran Gazas kyst, som ble fjernet da det ble ødelagt av uvær og måtte repareres.

Haitis midlertidige statsminister innlagt på sykehus

Haitis midlertidige statsminister Garry Conille (58) er innlagt på sykehus. Nyhetsnettstedene Gazette Haiti og Le Nouvelliste melder at Conille ble hastet til sykehuset etter å ha fått pusteproblemer, men de kommer ikke med flere detaljer.

– Etter en uke med intense aktiviteter ble statsministeren litt syk lørdag ettermiddag og dro til sykehus på behandling. Situasjonen hans er for øyeblikket stabil, skriver Conilles kontor i en uttalelse.

Colombia stanser kulleksporten til Israel

Colombia stanser kulleksporten til Israel som følge av krigføringen på Gazastripen, sier landets president Gustavo Petro. Colombia er Israels største kulleverandør, ifølge den israelske ambassaden i Bogota. Det ble eksportert kull til Israel for summer tilsvarende drøyt 4,8 milliarder kroner i 2023.

Petro, Colombias første venstreorienterte president og en arg kritiker av Israels statsminister Benjamin Netanyahu, skriver på X at eksporten stanses «fram til folkemordet stanser». Regjeringen opplyser at restriksjonene vil gjelde fram til Israel etterlever ordrene fra Den internasjonale domstolen (ICJ).

En person omkom i utforkjøring på Romerike

En person er bekreftet omkommet i en utforkjøring i Aurskog-Høland kommune i Akershus, opplyser Øst politidistrikt. Politiet meldte om ulykken rett før klokka 5.

Annonse
Annonse

– Bilen har kjørt ut av veien og truffet et hus, opplyser operasjonssentralen.

To personer nedkjølt etter kanovelt på Romerike

To personer er hentet opp på land etter at en kano veltet i Storøyungen i Nittedal kommune. Det er nedkjølte, men ellers i god form.

Øst politidistrikt meldte om hendelsen rett etter klokka 3 i natt. De to skal ikke ha hatt flytevester. Etter hvert ble de hentet opp i en båt og brakt videre på land.

Bil havnet i elv på Sunnmøre

En bil med fem personer kjørte av veien og havnet i en elv på Straumgjerde i Sykkylven kommune. Alle kom seg på land. Møre og Romsdal politidistrikt meldte om ulykken rett før klokka 2.

– Alle involverte er ute av bilen og på land. Alle er oppgående, men uviss skadegrad, melder operasjonsleder Leif Arne Mork.

Kollaps for Hovland på tredjerunden

Fem bogeys og én trippelbogey i tredje runde har ført Viktor Hovland ned på en delt 14.-plass i PGA-turneringen The Memorial i Ohio. Runden ble avsluttet i natt norsk tid.

Hovland, som lå på en delt andreplass etter andre runde, endte på hele fem slag over par i tredje runde. Med det er han ett slag under par sammenlagt før den avsluttende runden, som starter seint i kveld norsk tid.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøEg har svart at veiprising vil der bli i form av enten bompengar no som vil finansiere kollektivtilbud, eller ny ...
@Geir Ole SætremyrDu farer bevisst med løgn. Jeg har ikke sagt at du står i ledtog med Frank Sve (Frp). Jeg skrev: ...
@Terje SundsbøDu insinuerer at eg, busett i Ålesund,  står i ledtog med Frank Sve. Forøvrig, eg sa eg var i møte på ...
@Geir Ole SætremyrDet jo du som beskylder meg for meninger jeg ikke har. Jeg sier ikke at folk ikke bryr seg om ...
@Terje SundsbøSvar på ondsinna skukdingar der du skulder meg for meingar eg ikkje har. Dette gjer du eine og aleine for ...
@Geir Ole SætremyrOndsinnet personangrep er vel i overkant uanstendig, selv for en sunnmørsk representant for Naturvernforbundet.Du kunne i det minste konkretisere kunnskapsløsheten ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse