Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Dette er noe av det som skjer i dag, mandag 10. juni.

Støre åpner hydrogenanlegg i Porsgrunn

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) reiser til Porsgrunn, hvor han skal delta på den offisielle åpningen av Yaras nye anlegg for fornybar hydrogenproduksjon på Herøya i Porsgrunn. Støre skal også få en omvisning på anlegget.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Grønt hydrogen, produsert på fornybar kraft, skal erstatte naturgass (etan) brukt i produksjon av ammoniakk og fullgjødsel. Hydrogenproduksjonen er et viktig skritt for å produsere grønn ammoniakk og gjødsel uten utslipp.

Nytt EU-parlament

Europa-våkner opp med resultatene fra valget av nytt EU-parlament i helgen. Partiene ytterst til høyre i EUs medlemsland ligger an til å få flere representanter enn noen gang. Den EU-skeptiske partigruppen ECR går frem fra 69 til 72 representanter, mens ytre høyre-gruppen ID øker fra 49 til 58, ifølge en prognose som kom i natt.

Den fra før største partigruppen, sentrum-høyrekoalisjonen EPP med EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen i spissen, har imidlertid størst oppslutning og ligger an til å øke fra dagens 176 til 191 representanter. Von der Leyen sier hun er trygg på å bli gjenvalgt for en ny femårsperiode. Hun trenger ytterligere drøyt 270 stemmer i det nye EU-parlamentet for å bli gjenvalgt.

Trump møter tilsynsførere

USAs tidligere president Donald Trump skal i dag intervjues av tilsynsførere i New York, ifølge tre personer med kjennskap til saken. Det er et krav at Trump må la seg intervjue av tilsynsførere før straffutmålingen, som er satt til 11. juli.

Annonse
Annonse

Trump skal gjennomføre intervjuet via videokonferanse fra boligen i Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida, sier kildene. En av Trumps advokater, Todd Blanche, skal være til stede under intervjuet. Møtet skal være grunnlag for en rapport som skal gi dommeren i saken, Juan Merchan, mer informasjon om Trump og anbefalinger om straffutmåling.

Bill Gates deltar på åpning av atomkraftverk

Bill Gates er i Wyoming for å markere byggestart for en ny type atomkraftverk som skal bygges ved et nedlagt kullkraftverk. Prøveprosjektet skal etter planen være i drift i 2030.

Gates har støttet prosjektet med over 1 milliard dollar av sine egne penger. Selskapet TerraPower står bak prosjektet, som går ut på å bruke flytende sodium i stedet for vann til å kjøle ned reaktorene.

Mer fart og spenning i friidretts-EM

EM i friidrett fortsetter i Roma, og mandag skal mange norske utøvere i vinden. Mest spenning er det kanskje knyttet til kvalifiseringen på 1500 meter for menn, der både Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås skal springe. I tillegg er det duket for semifinale i 400 meter hekk, hvor Karsten Warholm er i aksjon.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
@Geir Ole SætremyrHva mener du når du hevder at mitt spørsmål er tendensiøst - det er jo svært likt det du selv ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse