Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 juli 2024 09:36
Del på Facebook
DNB gjorde det bedre enn analytikerne hadde ventet i andre kvartal. Foto: Terje Bendiksby / NTB
DNB gjorde det bedre enn analytikerne hadde ventet i andre kvartal. Foto: Terje Bendiksby / NTB

DNB hadde et resultat etter skatt på 10,8 milliarder kroner i årets andre kvartal, en økning på 13,8 prosent fra samme periode i fjor. Det sterke resultatet ga utslag på børsen.

Markedet tok kvartalstallene imot med begeistring, og etter en drøy times handel på Oslo Børs hadde DNB-aksjen steget hele 6,8 prosent.

Annonse
Annonse

Da Oslo Børs stengte torsdag kveld, var aksjen opp 5,85 prosent. Aksjen var den andre mest omsatte i løpet av handelsdagen, bare slått av Equinor.

Resultatene er gode i alle kundesegmenter og understøttes av en stabil norsk økonomi med lav ledighet og et høyere aktivitetsnivå enn ventet, heter det i kvartalsrapporten.

Annonse
Annonse

Resultatet før skatt endte på 13,5 milliarder kroner, opp fra 12,2 milliarder samme kvartal i fjor. Det gikk dermed bedre enn analytikerne hadde ventet. Forventningene lå på et resultat før skatt på 12,1 milliarder kroner, ifølge estimater samlet inn av Bloomberg, skriver E24.

– Lønnsveksten og et mer stabilt rentebilde har bidratt til et stemningsskifte blant kundene våre. Vi har sett en økning i søknader om boliglån, og henvendelsene som kommer til kundesenteret handler i økende grad om boligbytte, finansiering og planlegging av egen økonomi, sier konsernsjef Kjerstin Braathen.

Netto renteinntekter endte på 15,8 milliarder kroner i andre kvartal, en økning på 1,9 prosent fra forrige kvartal. Det lå også høyere enn forventningene, som var på 15,7 milliarder kroner.

Mye av inntektsøkningen kan tilskrives meglerhuset DNB Markets, skriver DN. Inntektslinjen fra investeringsbankdivisjonen økte med nesten en halv milliard kroner fra første kvartal og 260 millioner fra andre kvartal i fjor.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Det er utrolig mye vassing i graut i denne saken om ferge Hitra -Aure. Hvem holder tilbake? Fylkeskommunen?  Dette kan ...
Ferger er miljøverstinger. De har et enormt energiforbruk grunnet stor vannmotstand.Elbiler som kjører fergefritt er en miljøvinner.
Alle meningsmålinger viser at folket ønsker å reise fergefritt. Det inkluderer også de som foretrekker Romsdalsaksen, en fergefri kryssing av ...
@Terje SundsbøOg?
@Geir Ole SætremyrSvaret ditt står til stryk.
Hans-Peter Kaaresen 6 dager siden Er fergefri E39 realistisk?
Fornuftige refleksjoner Paul!  Det som blir det aller viktigste er å bytte ut regjeringen i september 2026, slik at fornuften ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse