Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 juli 2024 09:36
Del på Facebook
DNB gjorde det bedre enn analytikerne hadde ventet i andre kvartal. Foto: Terje Bendiksby / NTB
DNB gjorde det bedre enn analytikerne hadde ventet i andre kvartal. Foto: Terje Bendiksby / NTB

DNB hadde et resultat etter skatt på 10,8 milliarder kroner i årets andre kvartal, en økning på 13,8 prosent fra samme periode i fjor. Det sterke resultatet ga utslag på børsen.

Markedet tok kvartalstallene imot med begeistring, og etter en drøy times handel på Oslo Børs hadde DNB-aksjen steget hele 6,8 prosent.

Annonse
Annonse

Da Oslo Børs stengte torsdag kveld, var aksjen opp 5,85 prosent. Aksjen var den andre mest omsatte i løpet av handelsdagen, bare slått av Equinor.

Resultatene er gode i alle kundesegmenter og understøttes av en stabil norsk økonomi med lav ledighet og et høyere aktivitetsnivå enn ventet, heter det i kvartalsrapporten.

Annonse
Annonse

Resultatet før skatt endte på 13,5 milliarder kroner, opp fra 12,2 milliarder samme kvartal i fjor. Det gikk dermed bedre enn analytikerne hadde ventet. Forventningene lå på et resultat før skatt på 12,1 milliarder kroner, ifølge estimater samlet inn av Bloomberg, skriver E24.

– Lønnsveksten og et mer stabilt rentebilde har bidratt til et stemningsskifte blant kundene våre. Vi har sett en økning i søknader om boliglån, og henvendelsene som kommer til kundesenteret handler i økende grad om boligbytte, finansiering og planlegging av egen økonomi, sier konsernsjef Kjerstin Braathen.

Netto renteinntekter endte på 15,8 milliarder kroner i andre kvartal, en økning på 1,9 prosent fra forrige kvartal. Det lå også høyere enn forventningene, som var på 15,7 milliarder kroner.

Mye av inntektsøkningen kan tilskrives meglerhuset DNB Markets, skriver DN. Inntektslinjen fra investeringsbankdivisjonen økte med nesten en halv milliard kroner fra første kvartal og 260 millioner fra andre kvartal i fjor.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
@Geir Ole SætremyrHva mener du når du hevder at mitt spørsmål er tendensiøst - det er jo svært likt det du selv ...
@Terje SundsbøDu får ikkje meir konkret svar enn dette. Uansett kor mykje du higer etter det for å underbygge tankerekke kring ...
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet om hva ditt synspunkt er. Hva du tror vil bli resultatet er ikke det jeg ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse