Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 juli 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Matt Rourke / AP / NTB
Foto: Matt Rourke / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 11. juli.

Nato: Hardeste kritikk av Kina noen gang

I slutterklæringen fra toppmøtet går Nato hardt i rette med Kina for å bidra å holde Ukraina-krigen gående. – Kina har blitt en avgjørende muliggjører for Russlands krig mot Ukraina gjennom sitt såkalt grenseløse partnerskap og omfattende støtte til Russlands forsvarsindustri, heter det slutterklæringen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Nato-sjef Jens Stoltenberg kaller dette det sterkeste budskapet Nato noen gang har sendt til Kina. – Vi må være klarøyde når det gjelder Kina. Kinas støtte til Russland betyr at krigen forlenges. Kina kan ikke fortsette på denne måten, slo han fast i natt norsk tid. Etterpå sendte Kina ut en uttalelse der landet advarer Nato mot å provosere. Nato utviser kald krig-mentalitet og krigersk retorikk, mener Kina.

Tre menn pågrepet etter våpenfunn i Oslo

Tre menn i slutten av tenårene er pågrepet etter at politiet fant et skytevåpen i bilen deres i Oslo sentrum ved 3-tiden natt til torsdag.

– Bilen ble stanset i Parkveien bak Slottet klokken 2.53, forteller operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

– Under kontrollen ble det funnet et skytevåpen og de tre ble derfor pågrepet, forteller han, og legger til at det trolig dreier seg om et et fungerende våpen.

Motstanden øker mot Biden

Senatets demokratiske leder Chuck Schumer åpner privat for at andre enn Joe Biden kan være partiets presidentkandidat, ifølge nyhetsnettstedet Axios. Senator Peter Welch fra Vermont ble imidlertid den første demokraten i Senatet som i natt offentlig sa at Biden bør skrinlegge forsøket på å bli gjenvalgt som president.

Samtidig øker antallet demokratiske kongressrepresentanter som offentlig ber Biden gi seg. Pat Ryan og Earl Blumenauer er de to foreløpig siste på listen, som nå teller ni kongressrepresentanter.

Annonse
Annonse

Rekordmange kinesiske fly rundt Taiwan

Taiwans forsvarsdepartement sier det har registrert det høyeste antallet kinesiske militærfly rundt øya i en 24-timersperiode til nå i år. – 66 fly og sju fartøy operative rundt Taiwan, ble registrert fram til klokken 6 onsdag morgen, står det i en uttalelse fra departementet.

Kina har truet med å invadere øya hvis den taiwanske regjeringen skulle erklære Taiwan som en uavhengig stat. De aller fleste land i verden, deriblant Norge, forholder seg til «ett Kina-prinsippet» og anser dermed ikke Taiwan som et eget land. Mange land har imidlertid uoffisielle bånd til Taiwan.

Politiet jakter måkedrapsmann i Stavanger

Politiet vil gjennomgå videoopptak for å finne identiteten på en mann som knakk nakken på en nærgående måke utenfor Burger King i Stavanger i natt.

– Vi ble kontaktet rett før klokken tre. Flere personer ble vitne til at en mann som satt og spiste utenfor Burger King, tok tak i en måke, knakk nakken på den og kastet den i søppelbøtta på stedet, forteller operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sørvest politidistrikt til NTB. Hun opplyser at det er videoovervåking på stedet og at de vil gjennomgå opptak i håp om å identifisere mannen.

Colombia klar for finalen mot Argentina

Colombia slo Uruguay 1–0 i semifinalen i Copa América i natt norsk tid g er dermed i finalen i mesterskapet for første gang på 23 år. En heading i det 39. minutt av Jefferson Lerma sikret seieren for Colombia, som møter Lionel Messis Argentina i finalen av det amerikanske mesterskapet i Miami Gardens i Florida klokken 2.00 natt til mandag norsk tid.

Colombia spilte med én mann mindre i hele andre omgang, etter at Daniel Muñoz fikk sitt andre gule kort på overtid i første omgang. Kampen var preget av en rekke frispark, og den mexicanske dommeren César Arturo Ramos delte ut hele åtte gule kort.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Bjørn Ove Angvik 1 timer siden Kristiansund knyttes til Hitra og Frøya med ferje
Det er utrolig mye vassing i graut i denne saken om ferge Hitra -Aure. Hvem holder tilbake? Fylkeskommunen?  Dette kan ...
Ferger er miljøverstinger. De har et enormt energiforbruk grunnet stor vannmotstand.Elbiler som kjører fergefritt er en miljøvinner.
Alle meningsmålinger viser at folket ønsker å reise fergefritt. Det inkluderer også de som foretrekker Romsdalsaksen, en fergefri kryssing av ...
@Terje SundsbøOg?
@Geir Ole SætremyrSvaret ditt står til stryk.
Hans-Peter Kaaresen 6 dager siden Er fergefri E39 realistisk?
Fornuftige refleksjoner Paul!  Det som blir det aller viktigste er å bytte ut regjeringen i september 2026, slik at fornuften ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse