Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Kurt Helge Røsand
Artikkel
19 september 2024 10:29
Del på Facebook
Foto: Aleksander Heggdal / Kristiansund kommune
Foto: Aleksander Heggdal / Kristiansund kommune

Kristiansund kommune arbeider med en ny eiendomsstrategi som skal styre forvaltningen og utviklingen av kommunens bygningsmasse de neste ti årene.

For å sikre bred politisk deltakelse og medvirkning i prosessen, ble det 10. september arrangert en workshop der politikerne fikk mulighet til å komme med innspill til førsteutkastet av strategien.

Annonse
Annonse

Fokus på langsiktig planlegging

Eiendomsstrategien består av to deler: en strategisk del som tar for seg den overordnede planleggingen av kommunens bygg, og en taktisk del som går mer i detalj på hvordan byggene skal brukes fremover. Under workshoppen diskuterte politikerne den strategiske delen, som legger føringer for hele strategien. Prosjektleder Kirsti Dybdal Stene understreket viktigheten av å få politiske innspill tidlig i prosessen.

– Siden disse vil legge store føringer for hele strategien var det av stor verdi å få politikerne sine innspill tidlig i prosessen, forteller prosjektleder Kirsti Dybdal Stene.

Representanter fra hele det politiske landskapet

Workshopen samlet 21 politiske representanter, inkludert formannskapet, gruppeledere fra partier utenfor formannskapet, hovedutvalgsledere samt representanter fra eldrerådet, ungdomsrådet og rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne. I tillegg deltok syv personer fra kommunens administrasjon som observatører.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Deltakerne ble fordelt i grupper med kolleger fra forskjellige partier, og diskusjonene ble ledet av leder for eiendomsdrift, Tormod Borge Skundberg.

Diskusjoner om hovedstrategiene

Under den fire timer lange workshoppen gjennomgikk politikerne fem hovedstrategier for eiendomsforvaltningen. Diskusjonene resulterte i skriftlige tilbakemeldinger og muntlige debatter, som vil danne grunnlaget for videre arbeid med strategien. Sentrale temaer som ble tatt opp inkluderte langtidsplanlegging, økonomistyring, og behovet for oversikt over kommunens bygningsmasse.

Viktig med politisk medvirkning

Workshoppen var en del av en bred medvirkningsprosess, der politikere og deres partier får anledning til å bidra med idéer og innspill tidlig i strategiarbeidet. Dette skal gi bedre politisk forankring og treffsikkerhet for strategiens endelige form.

Planen vil senere sendes til politisk behandling når den er ferdigstilt.

(Kilde: Kristiansund kommune)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
@Geir Ole SætremyrHva mener du når du hevder at mitt spørsmål er tendensiøst - det er jo svært likt det du selv ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse