Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Kurt Helge Røsand
Artikkel
28 april 2017 10:30
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

28. april er verdens arbeidsmiljødag og i den anledning har Kristiansund kommune HMS-dag. I forbindelse med HMS-dagen ble også HMS-prisen delt ut. I år gikk den til Bergan Boligfellesskap (nabobygget til Bergan sykehjem).

Prisen som bestod av et diplom, et bilde og en gave ble overlevert av Kjell Neergaard, ordfører i Kristiansund.

Verdens arbeidsmiljødag og HMS-dag i kommunen

Kristiansund kommune markerer denne uken FNs «Verdens arbeidsmiljødag» 28. april. Dagen markeres av fagforeninger og bedrifter over hele verden. HMS-dagen ble markert for første gang i Kristiansund kommune i 2016, og dette er en dag å markere hvert år fremover.

Målet med HMS-dagen er å skape mer bevissthet rundt HMS- og IA-arbeid, samt fokus på arbeidsmiljø, trivsel og trygghet på arbeidsplassen.

Kommunens enheter med tilhørende HMS-grupper er engasjerte i arbeidet, og dagen markeres på mange enheter med morsomme, spennende og lærerike aktiviteter med HMS som tema. Som en fast tradisjon er det ordføreren som hvert år på denne dagen delerut  HMS-prisen til en enhet eller avdeling som har utmerket seg med et meget godt HMS-arbeid. 

HMS-prisen

Arbeidsmiljøutvalget i kommunen har i år kåret Bergan Boligfellesskap ved enhet for Psykisk helse og Rus til vinner av årets HMS-pris.

Avdelingen har arbeidet bevisst med arbeidsmiljø i mange år. De har en god kultur og lav turnover, hvor sykefraværet er svært lavt tross krevende arbeidsoppgaver.

Hovedverneombud og hovedtillitsvalgt kan meddele at det utføres egne arbeidsmiljøundersøkelser, og det er et godt samarbeid mellom ledelse, vernetjeneste, tillitsvalgte og ansatte. Avdelingen har en godt fungerende HMS-gruppe, og ansatte tar eierskap til den jobben som gjøres og bidrar til sammen å skape et godt arbeidsmiljø.

Ordfører, Kommunalsjef og Nærværsgruppen reiser ut til enheten og avdelingen for å overrekke prisen i form av diplom, kake, gave og blomster.  

I 2016 gikk HMS-prisen til Karihola barnehage for meget godt HMS-arbeid. HMS-gruppen i enheten har tatt grep som har ført til økt arbeidsnærvær.

«La mæ få klar det sjøl»-prosjektet har skapt en bevisstgjøring med fokus på barns motoriske utvikling, ved å bære mindre på barna og la de utføre flest mulig oppgaver på egen hånd.

Det oppstår da en vinn-vinn-situasjon som minimerer de fysiske påkjenningene for de ansatte og barna blir mer selvstendige og kan få en økt mestringsfølelse.  Vi håper at HMS-dagen bidrar til at HMS-gruppene i kommunens enhetene får en ekstra motivasjon til å fortsette det gode arbeidet som allerede gjøres gjennom hele året.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse