Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Aage G. Sivertsen
Artikkel
16 mai 2017 00:29
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga på Ullevål 16. mai. Kan det bli større? KBK ble utspilt av både Odd og Sarpsborg på bortebane. De tapte også mot det man trodde var et dårlig Sandefjordlag på bortebane. Men så – så kom det poeng mot Tromsø i Ishavsbyen. I dag kan det bli nye poeng. Kanskje seier.

Fordi

  1. KBK har spilt på seg selvtillit. Bortekampen mot Tromsø, samt alle hjemmekampene viser at de holder nivået i elitedivisjon. Man skal ikke glemme at de kjørte over Brann i 2.omgang for noen uker siden.
  2. De møter et lag som slett ikke er på nivå med Odd eller Sarpsborg.
  3. Vålerenga er ikke hva det var. Trener Kjetil Rekdal måtte gi opp en ny suksess med østkantklubben og den nye treneren Ronny Deila har slett ikke fått noen god start.
  4. KBK er så godt som skadefri. De er sultne og har lyst å vise at de holder mål på bortebane mot middelmådig motstand.
  5. Alle lag undervurderer KBK.
  6. Tabellsituasjonen og den enorme energien fra 3700 tilskuere gir fra seg i hjemmekampene, påvirker spillerne til å yte maks – også på utebane. Daglig leder, Kjetil Thorsen, sa det var magisk på siste hjemmekamp. Spillerne går på banen for hele klubben og resten av Nordmøre.
  7. Bamba er i storslag. Arne Erlandsen var direkte imponert over spissen til KBK. Han er en mann som er forsiktig i uttalelsene. “Bevegelig, rask og teknisk god”, fortalte Erlandsen noen timer etter kamp til KSU.NO.

Vålerenga har hatt flere gode spillere fra Kristiansund. Jeg minnes veldig godt Jan Erlend Kruse, KSU.NO sin fotballekspert, som var landslagsaktuell den perioden han var der. Mange år før det fikk også det tekniske fenomenet Rune Gregersen en sesong for Vålerenga. Gregersen var var topptrent når han kom fra KFK. Han trodde de skulle løpe og løpe på trening, men som Gregersen fikk erfare: De spilte bare five a side og det var knapt treninger uten ball. Klubben som kanskje er mest kjent for å ha hatt fotballikonet Ivers i sine rekker og ikke minst Norges siste fotballbohem, Erik Foss. Man minnes en kamp hvor Foss spilte mot CFK på Atlanten Stadion. Han gikk av banen i 2.omgang, men kom ruslende inn igjen etter ti minutter: “Jeg måtte på do”, sa han.

Sist CFK spilte mot Vålerenga på Atlanten vant de 2-1 etter scoringer av Mikke Olsen. Jeg mener det var i 3.runde i cupen  i 1978.

Det var litt historie. Vi husker det vi vil. I dag møter KBK bohemene fra Oslo Øst. I løvenes hule med noen tusen fans. Klanen. De gir seg aldri, men kan umulig være fornøyd med årets sesong. Der ligger også KBKs muligheter. De møter et lag de kan slå og et lag uten den store selvtilliten. Da må KBK vise andre takter enn i de tre andre kampene de har spilt sørafor.

Kjære leser: Det vil ikke være noe sjokk om KBK kommer tilbake med poeng i sekken. Følg med og ikke nøl slik som andre VIF-supportere i Kristiansund gjør. Det er livsviktig å ta poeng i hver kamp. Man kan holde med det laget man vil, men når KBK spiller, er det bare ett lag å heie på. Ferdig snakka, som de sier i politikken.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse