Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Aage G. Sivertsen
Artikkel
16 mai 2017 00:29
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga på Ullevål 16. mai. Kan det bli større? KBK ble utspilt av både Odd og Sarpsborg på bortebane. De tapte også mot det man trodde var et dårlig Sandefjordlag på bortebane. Men så – så kom det poeng mot Tromsø i Ishavsbyen. I dag kan det bli nye poeng. Kanskje seier.

Fordi

  1. KBK har spilt på seg selvtillit. Bortekampen mot Tromsø, samt alle hjemmekampene viser at de holder nivået i elitedivisjon. Man skal ikke glemme at de kjørte over Brann i 2.omgang for noen uker siden.
  2. De møter et lag som slett ikke er på nivå med Odd eller Sarpsborg.
  3. Vålerenga er ikke hva det var. Trener Kjetil Rekdal måtte gi opp en ny suksess med østkantklubben og den nye treneren Ronny Deila har slett ikke fått noen god start.
  4. KBK er så godt som skadefri. De er sultne og har lyst å vise at de holder mål på bortebane mot middelmådig motstand.
  5. Alle lag undervurderer KBK.
  6. Tabellsituasjonen og den enorme energien fra 3700 tilskuere gir fra seg i hjemmekampene, påvirker spillerne til å yte maks – også på utebane. Daglig leder, Kjetil Thorsen, sa det var magisk på siste hjemmekamp. Spillerne går på banen for hele klubben og resten av Nordmøre.
  7. Bamba er i storslag. Arne Erlandsen var direkte imponert over spissen til KBK. Han er en mann som er forsiktig i uttalelsene. “Bevegelig, rask og teknisk god”, fortalte Erlandsen noen timer etter kamp til KSU.NO.

Vålerenga har hatt flere gode spillere fra Kristiansund. Jeg minnes veldig godt Jan Erlend Kruse, KSU.NO sin fotballekspert, som var landslagsaktuell den perioden han var der. Mange år før det fikk også det tekniske fenomenet Rune Gregersen en sesong for Vålerenga. Gregersen var var topptrent når han kom fra KFK. Han trodde de skulle løpe og løpe på trening, men som Gregersen fikk erfare: De spilte bare five a side og det var knapt treninger uten ball. Klubben som kanskje er mest kjent for å ha hatt fotballikonet Ivers i sine rekker og ikke minst Norges siste fotballbohem, Erik Foss. Man minnes en kamp hvor Foss spilte mot CFK på Atlanten Stadion. Han gikk av banen i 2.omgang, men kom ruslende inn igjen etter ti minutter: “Jeg måtte på do”, sa han.

Sist CFK spilte mot Vålerenga på Atlanten vant de 2-1 etter scoringer av Mikke Olsen. Jeg mener det var i 3.runde i cupen  i 1978.

Det var litt historie. Vi husker det vi vil. I dag møter KBK bohemene fra Oslo Øst. I løvenes hule med noen tusen fans. Klanen. De gir seg aldri, men kan umulig være fornøyd med årets sesong. Der ligger også KBKs muligheter. De møter et lag de kan slå og et lag uten den store selvtilliten. Da må KBK vise andre takter enn i de tre andre kampene de har spilt sørafor.

Kjære leser: Det vil ikke være noe sjokk om KBK kommer tilbake med poeng i sekken. Følg med og ikke nøl slik som andre VIF-supportere i Kristiansund gjør. Det er livsviktig å ta poeng i hver kamp. Man kan holde med det laget man vil, men når KBK spiller, er det bare ett lag å heie på. Ferdig snakka, som de sier i politikken.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 3 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse