Annonse
Annonse

Vålerenga på Ullevål 16. mai. Kan det bli større? KBK ble utspilt av både Odd og Sarpsborg på bortebane. De tapte også mot det man trodde var et dårlig Sandefjordlag på bortebane. Men så – så kom det poeng mot Tromsø i Ishavsbyen. I dag kan det bli nye poeng. Kanskje seier.

Fordi

  1. KBK har spilt på seg selvtillit. Bortekampen mot Tromsø, samt alle hjemmekampene viser at de holder nivået i elitedivisjon. Man skal ikke glemme at de kjørte over Brann i 2.omgang for noen uker siden.
  2. De møter et lag som slett ikke er på nivå med Odd eller Sarpsborg.
  3. Vålerenga er ikke hva det var. Trener Kjetil Rekdal måtte gi opp en ny suksess med østkantklubben og den nye treneren Ronny Deila har slett ikke fått noen god start.
  4. KBK er så godt som skadefri. De er sultne og har lyst å vise at de holder mål på bortebane mot middelmådig motstand.
  5. Alle lag undervurderer KBK.
  6. Tabellsituasjonen og den enorme energien fra 3700 tilskuere gir fra seg i hjemmekampene, påvirker spillerne til å yte maks – også på utebane. Daglig leder, Kjetil Thorsen, sa det var magisk på siste hjemmekamp. Spillerne går på banen for hele klubben og resten av Nordmøre.
  7. Bamba er i storslag. Arne Erlandsen var direkte imponert over spissen til KBK. Han er en mann som er forsiktig i uttalelsene. “Bevegelig, rask og teknisk god”, fortalte Erlandsen noen timer etter kamp til KSU.NO.

Vålerenga har hatt flere gode spillere fra Kristiansund. Jeg minnes veldig godt Jan Erlend Kruse, KSU.NO sin fotballekspert, som var landslagsaktuell den perioden han var der. Mange år før det fikk også det tekniske fenomenet Rune Gregersen en sesong for Vålerenga. Gregersen var var topptrent når han kom fra KFK. Han trodde de skulle løpe og løpe på trening, men som Gregersen fikk erfare: De spilte bare five a side og det var knapt treninger uten ball. Klubben som kanskje er mest kjent for å ha hatt fotballikonet Ivers i sine rekker og ikke minst Norges siste fotballbohem, Erik Foss. Man minnes en kamp hvor Foss spilte mot CFK på Atlanten Stadion. Han gikk av banen i 2.omgang, men kom ruslende inn igjen etter ti minutter: “Jeg måtte på do”, sa han.

Sist CFK spilte mot Vålerenga på Atlanten vant de 2-1 etter scoringer av Mikke Olsen. Jeg mener det var i 3.runde i cupen  i 1978.

Det var litt historie. Vi husker det vi vil. I dag møter KBK bohemene fra Oslo Øst. I løvenes hule med noen tusen fans. Klanen. De gir seg aldri, men kan umulig være fornøyd med årets sesong. Der ligger også KBKs muligheter. De møter et lag de kan slå og et lag uten den store selvtilliten. Da må KBK vise andre takter enn i de tre andre kampene de har spilt sørafor.

Kjære leser: Det vil ikke være noe sjokk om KBK kommer tilbake med poeng i sekken. Følg med og ikke nøl slik som andre VIF-supportere i Kristiansund gjør. Det er livsviktig å ta poeng i hver kamp. Man kan holde med det laget man vil, men når KBK spiller, er det bare ett lag å heie på. Ferdig snakka, som de sier i politikken.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte