Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Aage G. Sivertsen
Artikkel
21 mai 2017 21:27
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund var et lite hakk bedre enn KBK i første omgang i kveld. Men når ikke Erik Huseklepp scoret fra 7 meter på det som må ha vært årets største sjanse på Stadion så langt i år, da ante man at det kunne gå KBKs vei. Kalludras kanon som traff begge stengene i venstre kryss, var det nærmeste man kom scoiring i 1.omgang.

2.omgang åpnet som et fyrverikeri. Kalludra sender en fin pasning til Stokke som hamrer ballen i mål. Haugesund utligner like etterpå i en omdiskutert situasjon, hvor keeper McDermott mener han blir dyttet. Dommeren dømmer derimot mål og publikum kom ned på jorda igjen. Men så fikk vi kveldens prestasjon. 

Sondre Sørli, som kom inn for en småskadet Kalludra, får ballen på venstresiden, drar seg innover mot sekstenmeteren, publikum roper skyt, skyt, men Sørli går forbi en mann, så en til og så tør ikke den tredje gå på han- pang og 2-1. Slike scoringer er det få spillere som kan utføre. Sørli spilte dessuten som en voksen elitespiller den omgangen han fikk splle. Han vant dueller og viste at han ikke er noen juniorspiller lengre. Blir han enda litt sterkere har vi en ny landslagsspiller fra Kristiansund. For teknisk er han veldig god. Det mest bemerkelsesmessige med Sørli er drivet han har. Det vil være drøyt å sammenligne ham med Tom Lund, men det er en teknikk og et steg som gjør fremtiden særdeles spennende. Det var ikke uten grunn at Ole Gunnar Solskjær fortalte etter første seriekamp at han ikke kunne garantere å ikke kjøpe Sørli. 

Etter et klønete selvmål av Dan Petter Ulvestad utlignet Haugesund til 2-2. Nok et surt mål i mot. Men 3400 tilskuere ga seg ikke. Det gjorde heller ikke Michelsen eller spillerne. For første gang så vi Christian Michelsen vifte med armene og oppmuntre publikum. Slik smitter både på publikum og spillere. Han fikk respons. Det hjomet "Det er vi som er fra Kristiansund" over hele stadion og folk reiste seg. Michelsen byttet ut Bamba, som ikke hadde helt dagen. Vi får si det var smart for Baba hadde ikke helt dagen. Mendy kom inn og nikket ballen i mål på sin første berøring. 3-2 og det gjenstod 6 minutter av ordinær tid. 

Publikum reiste seg, klappende, hoppende, vill av glede. Slik ble de stående til fløyta gikk. Elektrisk stemning på Stadion. Till den av dere som enda ikke har vært KBKs hjemmekamper: Dere har gått glipp av noe. Det er bare en uke til neste kamp. Mot Sogndal. Nå er laget krøpet litt bort fra bunnen. En ny seier og vips er man med i det gode selskap.

KBK var ut å kjøre i første omgang. Fikk to billige mål imot i 2.omgang, men reiste seg hver gang. En overebegeistret trener Michelsen sa at det bor mye i disse guttene. "De viser sterk karkter gang på gang", sa han. Men Michelsen skal ikke glemme at det er enkeltprestasjoner som innimellom utgjør en forskjell. Dette var Sondre Sørlis eventyrlige kveld og selv om han har scoret før var dette i reaiteten hans gjennombrudd. 

Foruten Sørlis prestasjon var dette også et lite gjennombrudd for trenerteamet. Her er tre ting som tyder på at man har lært fort:

  1. KBK spilte langt mer agressivt enn man har sett dem tidligere i år. Antall støttepasninger var betydelig redusert. 
  2. Spillerbyttene var smarte.
  3. Michelsen snudde kroppen flere ganger 180 grader og oppfordret publikum til heiarop. Det er slikt vi liker. Engasjement. Ekte vare. Spillerne, publikum og trenerne har fått nok selvtillit til å slå seg litt løs. 

Vårens eksamen er bestått. Da gjenstår det to eksamener til. En i sommermånedene og en i høst.

 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDen raskeste traséen for Møreaksen går over Otrøya – det er ingen premiss for fergefri E39. Som en konsekvens av ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDersom premisset er at E39 skal først og framst legge til rette for fergeavløysing til Otrøya og Gosssen er argumentrekka ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNår du ikke har argumenter til artikkelen, så skriver du om noe helt annet. Les innlegget til Rasmussen en gang ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøVeblungnes: Trangt gjennom sentrumBrustuglia: Problem på vinterenVolda sentrum: E39 gjennom sentrum.Rv70: 3 bruer oppgraderast til å takle dagens standard på ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
Strekninga Vik til Molde har vore ferdig regulert i 2 år, KS2 er gjennomført og teknisk sett er prosjektet ferdig ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
De som ønsker å stoppe Møreaksen, bør ha tenkt gjennom alternativene. Hvordan mener de fylkeskommunen skal finansiere fergefritt til Aukra ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse