Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik
Artikkel
03 april 2018 13:12
Stig Anders Ohrvik, fast spaltist.
Stig Anders Ohrvik, fast spaltist.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Møre og Romsdal Arbeiderparti stemte som kjent nei til Acer, men under avstemmingen på stortinget glimret Arbeiderpartiets representanter på mørebenken med sitt fravær.

I et innlegg i Nationen i dag, forklarer Else-May Botten hvorfor velgerne hennes tar feil og hun har rett:

«Noen politikere ser sin rolle kun som sjokoladeautomater for velgerne. Jeg mener det er misforstått, fordi velgerne faktisk forventer noe mer. De forventer også ledelse. De forventer at politikerne de har valgt inn, skal være de som setter seg aller best inn i sakenes kompleksitet og – etter å ha fått og forstått alle innspill, fakta og argumenter fra alle kanter – til slutt tar beslutningen man mener er den beste for folk og land.»

For Arbeiderpartiet er altså stemmeseddelen en blankofullmakt til å ta beslutninger på vegne av velgerne. Det kan det være verdt å merke seg. Og som om ikke det var nok: De politikerne som måtte finne på å lytte til velgerne i stedet for å ta beslutninger over hodet på dem, blir til alt overmål harsellert med og kalt «sjokoladeautomater for velgerne».

Jeg tror dessverre dette er en veldig god beskrivelse av hvordan heltidspolitikere i Arbeiderpartiet ser på sin rolle, og hva de legger i velgernes tillit. Dette er Arbeiderpartiets største problem i et nøtteskall.

Nei, stemmeseddelen min er ikke noe fripass til å ta beslutninger for meg. Stemmeseddelen min er kun et uttrykk for hvilket partiprogram jeg på valgdagen anser som best for det samfunnet jeg er en del av, - eller snarere, slik det har blitt i senere tid; det partiprogrammet jeg anser som minst skadelig for det samfunnet jeg er en del av.

Men en stemme på Arbeiderpartiet er altså ikke bare en stemme på partiprogrammet. En stemme på Arbeiderpartiet er en fullmakt til å opptre slik stortingsrepresentanten selv mener er best. Jeg tenker det kan passe å minne forsmådde arbeiderpartivelgere om gjennomgangstemaet i Alf Prøysens vise Tango for TV:

Vi skulle tømt en sjokoladeautomat. Men vi fikk aldri tid.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Lama Vik 5 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte