Annonse

Rotlaus Rotlaus

Gode publikumstall i 1. divisjon men nedgang i elitedivisjon. For KBKs del var det oppgang.  Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
Gode publikumstall i 1. divisjon men nedgang i elitedivisjon. For KBKs del var det oppgang.  Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

19 prosent flere tilskuere enn i fjor fikk med seg 1. divisjonskampene i fotball. Likevel ble det nedgang for de to øverste divisjonene sett under ett.

Det er fortsatt et par kvalifiseringskamper igjen å spille, men analysene av tilskuertallene for eliteserien og 1. divisjon er klare.

Over 1,8 millioner tilskuere besøkte tribunene i Eliteserien og 1. divisjon denne sesongen. For 1. divisjon ga det en hyggelig økning, mens Eliteserien opplevde nedgang.

Ikke siden 2015, da Brann befant seg i 1. divisjon, var tilskuertallet i Norges nest øverste divisjon like høyt som i år. 1. divisjon leverte en kjempesesong og hadde en samlet økning på 19 prosent fra 2017-sesongen.

Over 50 prosent av lagene på nest øverste nivå hadde publikumsøkning. Laget med flest tilskuere ble ikke overraskende Viking, som sikret plassen i Eliteserien foran over 15.000 mennesker i siste runde.

Skuffet NTF-direktør
Eliteserien opplevde imidlertid en nedgang på 12 prosent og endte på 1.407.582 tilskuere gjennom sesongen. Det gir et snitt på 5865 tilskuere per kamp. Samlet for begge ligaene er det en nedgang på sju prosent fra 2017.

Administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball er en smule skuffet over tallene.

– Vi er naturlig nok ikke fornøyd med nedgang, men samtidig må vi glede oss over at så mange kommer på kamp hver eneste helg. Fotballen er den klart største publikumsidretten, og vi er privilegerte som har så mange som kommer og ser på, sier han.

Nedgang for storklubbene
De fire store publikumslagene – Rosenborg, Brann, Vålerenga og Molde – har imidlertid alle hatt en nedgang på sine tribuner.

Oppgang for seks av lagene
Seks av lagene i Eliteserien noterte seg for publikumsøkning i 2018. Det var Ranheim, Bodø/Glimt, Start, Kristiansund, Sarpsborg 08 og Tromsø.

Øverland forteller at den tidlige seriestarten og den tøffe vinteren ga publikumssvikt, som ga utslag på tallene for hele Eliteserien.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse

Kvernes jubileumshelg 980 x 300 Kvernes jubileumshelg 320 x 200

Annonse

Kvernes jubileumshelg 980 x 300 Kvernes jubileumshelg 320 x 200

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte