fbpx
Annonse
Annonse
Hunders rettsvern skal bli bedre etter at ansvaret for hundeloven onsdag ble flyttet fra Justisdepartementet til Landbruks- og matdepartementet. Illustrasjonsfoto: Jon Eeg / NTB scanpix
Hunders rettsvern skal bli bedre etter at ansvaret for hundeloven onsdag ble flyttet fra Justisdepartementet til Landbruks- og matdepartementet. Illustrasjonsfoto: Jon Eeg / NTB scanpix

Samtidig som Landbruks- og matdepartementet overtar ansvaret for hundeloven, starter arbeidet med å sikre hunders rettsvern i Norge.

Ansvaret for hundeloven fra 2004 har fram til nå ligget under Justisdepartementet. De siste årene har det kommet flere innsigelser mot loven, og flere dyrevernsorganisasjoner har kritisert den for å ha gjort Norges 560.000 hunder og deres eiere nærmest rettsløse. Dette vil landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) nå gjøre noe med.

– Regelverket om hundehold har stor betydning for mange av landets innbyggere, og trykket for å sikre hunders rettsvern har økt. Hundehold har et klart sikkerhetsmessig aspekt, men det er også viktig at dyrevelferd og dyrs egenverdi blir ivaretatt, heter det i en pressemelding fra departementet.

– Hold av hund har mange positive effekter. Det er derfor viktig at vi sikrer en god og helhetlig forvaltning av regelverk som regulerer slikt hold, sier Bollestad.

Det er imidlertid fremdeles politiet som vil ha ansvaret for å følge opp brudd på sikkerhetsmessige aspekter rundt hundehold.

I perioden mellom 2014 og 2017 ble minst 77 hunder avlivet av politiet, og 91 ble omplassert, ifølge tall Bergens Tidende hentet inn fra Politidirektoratet i fjor høst.

Norsk Kennel Klub er positiv til at det nå er Landbruks- og matdepartementet som skal forvalte loven.

– Med hundeloven underlagt Justis- og beredskapsdepartementet har det automatisk blitt et unaturlig og feilaktig fokus på farlige hunder. Vi håper nå de positive effektene kan fremmes i større grad, skriver NKK på sine nettsider.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte