Annonse
Annonse
Stort frammøte under dagens politiske streik. Her ser vi folkehavet på arrangementet i Kristiansund. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Stort frammøte under dagens politiske streik. Her ser vi folkehavet på arrangementet i Kristiansund. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Mange var møtt frem i Kristiansund under dagens markering under den politiske streiken mot forslagene om nedlegging av helsetilbud på Nordmøre( rehabilitering i Aure og fødetilbud i Kristiansund).

Det ble avfyrt en symbolsk serie med salutter fra Innlandet før Berit Tønnesen innledet markeringen.

Berit Tønnesen, Ap, innledet markeringen. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Videre holdt ordfører Kjell Nergaard første apell for dagen.

IMG 0971Ordfører Kjell Neergaard i Kristiansund var første appellant og var tydelig på at "nok er nok". Foto: Steinar Melby / KSU.NO.

Videre holdt både jordmor Lise Brændeland og initiativtaker Stein Kristiansen appell. 

Rødt og Stein Kristiansens appell 

Vi gir oss aldri!

I dag streiker vi på Nordmøre. Vårt håp i dag er at vi skal tenne en brann i vårt vidstrakte land i kampen mot nedskjæringer og sykehusnedleggelser.

Vi vet at forbannelsen mot det som skjer i helse-Norge er større enn noensinne og vi vet også at vi har en fantastisk evne i å mobilisere til forsvar for helse, liv og sikkerhet.

Denne kombinasjonen skal være vårt redskap for å vinne tilbake kontrollen over vårt helsevesen!

Merk dere dette – direktører i helseforetaket og helseminister!

I våre hjerter og i vår handling er dette et spørsmål om å bygge et solidarisk og trygt samfunn. Dette er også den pilaren vårt lokalsykehus er bygd på og som vi mobiliserer til forsvar for i dag. Dette er verdier og begreper som er den direkte motsatsen til den politikken som helseforetaket og helseministeren setter ut i livet. Vi vil ha et sykehus med akutt og føde, vi vil ha en garantist for helse, liv og sikkerhet. Et sykehus vi kan nå innenfor "den gyldne timen", som er avgjørende for nettopp livet. Det uvurderlige livet, som det ikke kan settes noen prislapp på.

Vi som har tatt initiativet til aksjonen i dag – medlemmer av AP/SP/Nordmørslista/Rødt og mange enkeltpersoner – er glad for oppslutningen om dagens aksjon. Vi er også glad for at ordførerne på Nordmøre tar bladet fra munnen og taler helseforetaket og minister midt i mot. I dag er vi et aksjonerende fellesskap, som det vil være vanskelig å overse.

Aksjonen avsluttes ikke her i dag – det er fortsatt en lang vei å gå før vi er i mål. 

  1. Vi må sikre at våre kommunestyrer blir fylt opp med representanter som tar opp kampen mot foretaksmodellen og for lokalsykehuset til høsten.
  1. Vi må mobilisere til stortingsvalget om 2,5 år for å få flertall for å avvikle foretaksmodellen og reversere beslutningene om nedleggelse av lokalsykehus landet over.

Vi skylder dette til de som bygde opp denne delen av Møre og Romsdal. Vi skylder dette til oss selv, for at vi skal gå rakrygget inn i framtiden og for at generasjonene som følger etter oss skal finne veien til hjertet i vår by i Herman Døhlens vei 1.

Sykehuset i Herman Døhlens vei 1 skal stå som en bauta over vår seier. 

VI GIR OSS ALDRI

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte