Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 juni 2019 00:01
Del på Facebook
Guro Reiten under VM kampen i fotball for kvinner mellom Norge og Nigeria på Stade Auguste-Delaune. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Guro Reiten under VM kampen i fotball for kvinner mellom Norge og Nigeria på Stade Auguste-Delaune. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges kvinnelandslag prioriterte det offensive og fikk i gang sine nøkkelspillere da Nigeria ble slått 3–0 i den første kampen i fotball-VM lørdag.

Guro Reiten og Lisa-Marie Utland scoret de to første målene før et desperat nigeriansk bein sendte ballen i eget mål og hindret Utland i å bli tomålsscorer. Med 3–0 før pause var kampen avgjort. Begge lag hadde sine sjanser i en oppstykket 2. omgang, men spenningen gjaldt bare hvor stor seieren skulle bli.

– Det var helt sinnssykt. Vi har gledet oss til dette her. Vi har hatt en fantastisk god energi, og gjengen har vært på topp den siste uka. Vi merket at det var noe spesielt. Vi kunne ikke drømt om noe mer enn å starte med 3–0 her, sa Reiten til TV 2 etter kampslutt.

Caroline Graham Hansen briljerte med både dribleferdigheter, pasningsfot og defensiv arbeidsvilje og viste hvorfor hun kan bli en av VMs attraksjoner. Hun fikk mange spillere med seg i den offensive moroa.

Defensivt greide Norge seg også bra mot raske og individuelt dyktige nigerianske spillere, selv om et var litt gambling å la særlig Guro Reiten trekke så langt inn i banen og gi Nigeria mye angrepsrom på kantene. Forsvarsrekka ble overlatt til seg selv oftere enn det vil være tilrådelig mot Frankrike i neste kamp.

Tre raske

Norge satset på egne offensive ferdigheter og fikk betalt i form av tre mål som avgjorde kampen før pause. Foranledningen var en dødball, en gjenvinning og en ballerobring.

I det 17. minutt viste Norge fram et smart innøvd cornertrekk og utførte det perfekt. Reiten rullet ballen kort til Graham Hansen, som driblet en motspiller og stormet langs dødlinjen. I rett øyeblikk slo hun ballen rett ut til Reiten, som hadde løp inn i feltet. Skuddet traff hånden til stopperen Onome Ebi og endte i mål.

Nigeria var ikke ufarlig i begynnelsen av kampen og fortsatte å sette det norske forsvaret på prøve. Det begynte å bli bekymringsfullt at Reiten trakk så langt inn i banen og ikke ga Kristine Minde nevneverdig defensiv hjelp mot raske Francisca Ordega, men i det 34. minutt var ikke det så farlig lenger.

Reiten var nemlig hissig framme og gjenvant ballen fra en nigerianer. I samme bevegelse sendte hun den fram til Utland, som var onside og helt alene på høyre side i feltet. Med rå kraft banket hun ballen i nettaket før keeper fikk opp hendene. Målet feiret laget ved å posere for en gruppeselfie uten kamera.

Selvmål

Bare tre minutter senere var kampen punktert. Det startet med et svakt utspill fra keeper Tochukwu Oluehi. Graham Hansen vant ballen og spilte Isabell Herlovsen fram på høyresiden. Hennes innlegg mot Utland var så farlig at Osinachi Ohale desperat kastet fram foten for å stoppe det og beinet ballen i eget mål.

Ingrid Hjelmseth måtte flere ganger være våken og bestemt i feltarbeidet for å hindre nigerianske sjanser, og Maren Mjelde var både rutinert og god da hun på 1–0 falt av tidlig nok og løp fort nok til å hindre at Desire Oparanozie kom alene gjennom. Rett før pause var Norge heldig da ballen danset i målgården uten at noe afrikansk bein greide å dytte den over streken.

Akkurat som Frankrike fredag ledet Norge 3–0 ved pause. Også Norge slapp opp på målscoringen etter pause, og «Les Bleues» går til onsdagens oppgjør i Nice som leder av gruppe A på bedre målforskjell.

Norge fortsetter å herje med afrikanske lag. Den åttende kampen ga seier nummer åtte, og målforskjellen ble forbedret til 35-8. De to tidligere gangene Nigeria var motstander i et gruppespill i mesterskap (1995 og 2000), endte det med norsk gull. Det er lang vei fram dit, men det norske laget har fått en god start i forsøket på å innfri målsettingen om medalje.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse