Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 juni 2019 00:01
Guro Reiten under VM kampen i fotball for kvinner mellom Norge og Nigeria på Stade Auguste-Delaune. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Guro Reiten under VM kampen i fotball for kvinner mellom Norge og Nigeria på Stade Auguste-Delaune. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges kvinnelandslag prioriterte det offensive og fikk i gang sine nøkkelspillere da Nigeria ble slått 3–0 i den første kampen i fotball-VM lørdag.

Guro Reiten og Lisa-Marie Utland scoret de to første målene før et desperat nigeriansk bein sendte ballen i eget mål og hindret Utland i å bli tomålsscorer. Med 3–0 før pause var kampen avgjort. Begge lag hadde sine sjanser i en oppstykket 2. omgang, men spenningen gjaldt bare hvor stor seieren skulle bli.

– Det var helt sinnssykt. Vi har gledet oss til dette her. Vi har hatt en fantastisk god energi, og gjengen har vært på topp den siste uka. Vi merket at det var noe spesielt. Vi kunne ikke drømt om noe mer enn å starte med 3–0 her, sa Reiten til TV 2 etter kampslutt.

Caroline Graham Hansen briljerte med både dribleferdigheter, pasningsfot og defensiv arbeidsvilje og viste hvorfor hun kan bli en av VMs attraksjoner. Hun fikk mange spillere med seg i den offensive moroa.

Defensivt greide Norge seg også bra mot raske og individuelt dyktige nigerianske spillere, selv om et var litt gambling å la særlig Guro Reiten trekke så langt inn i banen og gi Nigeria mye angrepsrom på kantene. Forsvarsrekka ble overlatt til seg selv oftere enn det vil være tilrådelig mot Frankrike i neste kamp.

Tre raske

Norge satset på egne offensive ferdigheter og fikk betalt i form av tre mål som avgjorde kampen før pause. Foranledningen var en dødball, en gjenvinning og en ballerobring.

I det 17. minutt viste Norge fram et smart innøvd cornertrekk og utførte det perfekt. Reiten rullet ballen kort til Graham Hansen, som driblet en motspiller og stormet langs dødlinjen. I rett øyeblikk slo hun ballen rett ut til Reiten, som hadde løp inn i feltet. Skuddet traff hånden til stopperen Onome Ebi og endte i mål.

Nigeria var ikke ufarlig i begynnelsen av kampen og fortsatte å sette det norske forsvaret på prøve. Det begynte å bli bekymringsfullt at Reiten trakk så langt inn i banen og ikke ga Kristine Minde nevneverdig defensiv hjelp mot raske Francisca Ordega, men i det 34. minutt var ikke det så farlig lenger.

Reiten var nemlig hissig framme og gjenvant ballen fra en nigerianer. I samme bevegelse sendte hun den fram til Utland, som var onside og helt alene på høyre side i feltet. Med rå kraft banket hun ballen i nettaket før keeper fikk opp hendene. Målet feiret laget ved å posere for en gruppeselfie uten kamera.

Selvmål

Bare tre minutter senere var kampen punktert. Det startet med et svakt utspill fra keeper Tochukwu Oluehi. Graham Hansen vant ballen og spilte Isabell Herlovsen fram på høyresiden. Hennes innlegg mot Utland var så farlig at Osinachi Ohale desperat kastet fram foten for å stoppe det og beinet ballen i eget mål.

Ingrid Hjelmseth måtte flere ganger være våken og bestemt i feltarbeidet for å hindre nigerianske sjanser, og Maren Mjelde var både rutinert og god da hun på 1–0 falt av tidlig nok og løp fort nok til å hindre at Desire Oparanozie kom alene gjennom. Rett før pause var Norge heldig da ballen danset i målgården uten at noe afrikansk bein greide å dytte den over streken.

Akkurat som Frankrike fredag ledet Norge 3–0 ved pause. Også Norge slapp opp på målscoringen etter pause, og «Les Bleues» går til onsdagens oppgjør i Nice som leder av gruppe A på bedre målforskjell.

Norge fortsetter å herje med afrikanske lag. Den åttende kampen ga seier nummer åtte, og målforskjellen ble forbedret til 35-8. De to tidligere gangene Nigeria var motstander i et gruppespill i mesterskap (1995 og 2000), endte det med norsk gull. Det er lang vei fram dit, men det norske laget har fått en god start i forsøket på å innfri målsettingen om medalje.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Lama Vik 14 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte